Valls

Totes les notícies

Anguela i Cartanyà, en roda de premsa.

Jordi Cartanyà destinarà tot el que cobra de l'Ajuntament a polítiques socials per la ciutat

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, ha anunciat avui que retornarà a la ciutat tot el que cobra per a la seva feina al consistori vallenc. Els diners que ha percebut des de l'agost i que percebrà fins al final del mandat s'invertiran en polítiques socials, fent especial incidència en els col·lectius que més ho necessiten, en dues línies d'acció. La primera és un fons dedicat a lloguer social per afavorir les famílies en risc d'exclusió social de Valls que tenen problemes d'habitatge. La segona són les urgències socioeconòmiques dels ciutadans. A finals de desembre de cada any, una vegada es conegui l'import total de les assistències percebudes i dels impostos que pertoquen liquidar, ERC farà pública amb tota transparència la quantitat exacta que dedicarà a cada línia d'actuació. Jordi Cartanyà cobra una retribució de la Diputació de Tarragona per la seva feina com a diputat provincial, que va iniciar el passat mes d'agost. Des d'aleshores, com tots els regidors de govern i de l'oposició, també rep de l'Ajuntament de Valls les corresponents indemnitzacions per assistir als plenaris, juntes de govern, juntes de portaveus i comissions informatives. El regidor republicà ha explicat la seva decisió com una acció coherent amb el que sempre ha defensat i en la línia del que ja va avançar en el debat sobre les retribucions de l'últim plenari. En el passat mandat, Cartanyà ja va decidir donar part de les seves retribucions a entitats vallenques. «D'ençà que estic a l'ajuntament, des del maig del 2011, he explicat que em posava en política amb la voluntat de servei als conciutadans i per construir un model de ciutat més cohesionat, participatiu i més just», ha afirmat. «I també he dit que cal predicar amb l'exemple i fer gestos des de la política per vèncer la desafecció de la ciutadania amb la classe política», hi ha afegit. El primer tinent d'alcalde ha defensat la feina dels càrrecs públics.

Presentació de l'autobús.

ERC Valls celebra la renovació de la flota amb un nou autobús més modern, eficient i sostenible

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls, representada pel regidor d'ERC, Francesc Anguela, ha presentat el nou vehicle que redueix les emissions de CO2 en més d'un 75% i incorpora wifi gratuït per a tots els passatgers. Aquesta nova incoporació no representa cap cost per l'ajuntament, sinó que va a càrrec de l'empresa concessionària. El nou vehicle destaca per complir amb els dos requisits que vol implementar la regidoria de Mobilitat per millorar el servei al ciutadà: d'una banda, afavorir una mobilitat més sostenible i, de l'altra, incorporar noves tecnologies de la informació al servei. En aquest sentit, el nou autobús és molt més respectuós amb el medi ambient i així es reduiran en més de 3/4 parts les emissions de CO2. En concret, el vehicle antic emetia 1.100 g/Km de CO2, mentre que el nou només n'emetrà 238 g/Km. A més, el nou autobús redueix de manera molt significativa el soroll del motor i la contaminació acústica i, a la vegada, és molt més eficient ja que consumeix un 17% menys (dels 30 l/100Km del vehicle antic als 25 del nou). Entre les incorporacions tecnològiques relacionades amb les Smart City o les TIC, el nou autobús estarà equipat amb Wifi gratuït per a tots els usuaris i estarà connectat via GPS, uns serveis que s'ha aprofitat per instal•lar als altres dos vehicles de la flota. Això permetrà geolocolalitzar els autobusos en tot moment, millorant la gestió de la mobilitat i obrint les portes, en un futur proper, a posar en servei apps mòbils que permetin localitzar els vehicles, informar del temps d'espera a cada parada i també implantar panells digitals que informin als usuaris del temps d'arribada dels autobusos. El regidor de Mobilitat, Francesc Anguela, ha mostrat la seva satisfacció per la incorporació del nou autobús i la renovació de la flota com el primer pas per a la modernització progressiva del servei. En aquest sentit, el nou autobús incorpora altres millores, com cinturons de seguretat en tots els seients, sistemes d'antibloqueig de frens i d'antilliscament i mecanismes que impedeixen l'arrencada si les portes no estan completament tancades.

Lluís Companys.

El Grup Municipal d’ERC vol que l’Ajuntament de Valls reclami l’anul·lació de la sentència del judici sumaríssim al President Companys

Com a punt àlgid dels actes commemoratius del 75è aniversari de l'afusellament del President Lluis Companys, ERC Valls ha elaborat una moció que portarà al plenari municipal instant al govern central a declarar nul•la la sentència de mort dictada per les autoritats franquistes contra qui va ser President de la Generalitat. Fins a dia d’avui, la Llei 52/2007 de Memòria Històrica es limita a declarar injustes les sentències dictades pels tribunals militars franquistes, però no declara les resolucions judicials nul•les de ple dret. L’immobilisme i la manca de sensibilitat per part dels diferents governs que ha tingut l’Estat espanyol en els darrers anys contrasta amb el fet que Alemanya i França han demanat perdó per haver col•laborat en la detenció i deportació de Lluís Companys, mentre la justícia espanyola es nega a declarar nul el seu judici. Per tot això, ERC considera que cal instar el Govern de l’Estat espanyol a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul•lar la sentència del judici sumaríssim al President Lluís Companys i realitzar totes les actuacions necessàries per reparar el seu honor. En la moció també es faran altres peticions, com la que reclama a l’Estat espanyol que retorni tota la documentació sobre Companys requisada per la Gestapo a París l’any 1940 i que actualment es troba confiscada a l’arxiu d’Àvila. Un altre punt que inclou la moció és la petició a tots els governs que van participar de la captura i assassinat del President Companys per a que participin en un acte de desgreuge a la seva figura i que s’hauria de celebrar al fossar del Castell de Montjuïc. Cal recordar que Lluís Companys i Jover és l’únic president elegit democràticament que va ser assassinat a Europa durant el segle XX. La secció local d’ERC de Valls va organitzar actes per tal de commemorar el 75è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys. Com cada any, es van llançar les Salves d’honor a les 7 en punt del matí a la plaça del Blat, emulant els tirs de l’escamot que va assassinar el president a trenc d’alba al Castell de Montjuïc.

Peris i Andreu en roda de premsa.

ERC i les partides a l'autovia A-27 en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2016

Esquerra Republicana de Catalunya constata que les partides consignades per a l'autovia Tarragona-Montblanc (A-27) en els seus tres trams pendents, al projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2016, demostren que "l'Estat espanyol ara sí vol impulsar una infraestructura que ell mateix havia anorreat durant anys". "Dit això, que quedi clar que el projecte polític que defensem molta gent és que en un futur immediat podrem deixar de dependre de les arbitrarietats pressupostàries del ministeri espanyol de torn". La partida de 7.650.000 euros per al tram el Morell-variant de Valls (el que connecta amb el tram que ja està en servei), i la partida de 3.000.000 euros per al tram següent, anomenat Variant de Valls, previstos per al 2016, s'han de sumar als que s'estan executant durant aquest 2015. ERC continua amatent al ritme d'execució de les obres i recorda que la promesa de la ministra de Foment va ser que els dos trams estiguessin acabats el proper novembre i que l'A-27 estigués en servei des de Tarragona fins a Valls. L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, manifesta que "el que cal mirar amb lupa és la partida de 2.930.000 euros per al tram del coll de Lilla, el tram variant de Valls-Montblanc". La projecció plurianual als Pressupostos Generals de l'Estat en aquest tram (als anys 2017, 2018 i 2019) és un "indicatiu", segons l'alcalde montblanquí, que "el ministeri de Foment sembla que estigui disposat a reiniciar unes obres que va deixar empantanegades i aturades l'any 2010, pocs mesos després d'haver-les iniciat". ERC restarà amatent a què durant el 2016 es treballi al tram d'autovia del coll de Lilla. "Qualsevol nou retard o incompliment en aquest tram d'autovia suposarà més temps d'un coll d'ampolla de l'A-27 a l'alçada de Valls, i això vol dir més temps de possible col·lapse i d'augment del risc d'accidents en les carreteres actuals, d'un sol carril, que enllaçaran amb l'autovia A-27 a l'alçada de Valls", ha recordat Josep Andreu.

Campanya "Per la Diada, posa una estelada al balcó" de 2009

Esquerra munta una paradeta per Santa Úrsula

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Valls muntarà demà dissabte una paradeta a la Plaça del Blat, amb motiu de la Festa Major de Santa Úrsula, per repartir material i per posar a la venda estelades. El cap de llista per Tarragona, el diputat Sergi de los Rios,  i també el candidat republicà a l’acaldia de Valls a les properes eleccions municipals de 2011, Jordi Cartanyà, entre d'altres companys, hi seran durant la tarda de dissabte.  D'altra banda, l’endemà diumenge, Sergi de los Rios també es desplaçarà a Valls per assistir, com cada any, a la Diada castellera de Santa Úrsula.

Acte d'homenatge a Lluís Companys 2009

Homenatge a Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 15 d’octubre de 1940 la dictadura franquista va afusellar al castell de Montjuïc el President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. Enguany se’n commemora el 70è aniversari. A Valls, Esquerra us convida un any més a: 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. Us adjuntem fotos de l'acte de 2009.

Joan Puigcercós, a Miravet amb els candidats per Tarragona

Pallàs i Gavarró participen a Miravet a la trobada per al programa de les eleccions al Parlament

Josep M. Pallàs i Núria Gavarró, representants d’ERC de l’Alt Camp a la llista d’Esquerra per Tarragona a les eleccions al Parlament, han assistit avui 26 de setembre a la trobada de quadres de la demarcació i membres de la candidatura que ha tingut lloc a Miravet . Durant la trobada s'han presentat i debatut els eixos bàsics del programa electoral específic per a la circumscripció de Tarragona. Sergi de los Ríos, Lluís Salvador i Empar Pont (número 1, 2 i 3 respectivament de la llista) han presentat aquests eixos. La trobada s'ha clos amb la intervenció de Joan Puigcercós, qui ha explicat els aspectes més importants que ERC vol defensar, en l’àmbit nacional, a la propera legislatura, entre els quals hi ha el dret a decidir com a condició necessària per a qualsevol pacte de govern amb Esquerra. Els candidats de l'Alt Camp han participat en la inclusió de punts bàsics per a la comarca, com el Museu Casteller o el desdoblament de la carretera Valls-Alcover.

Esquerra pregunta per les mocions pendents d’aplicar

ERC de Valls ha preguntat a l’equip de govern sociovergent sobre cinc mocions presentades pels republicans i aprovades pel Ple en els últims dos anys que encara estan pendents d’aplicar. El portaveu del grup independentista, Josep M. Pallàs, aprofitant que la ciutat ha celebrat la festa de la bicicleta, ha insistit en la moció aprovada al setembre de 2008 que acordava habilitar aparcaments de bicicletes en llocs estratègics de la ciutat i impulsar trams de carril bici en els indrets de la ciutat on sigui més recomanable tècnicament. L'alcalde ha contestat que no tenien subvencions per fer-ho i que prop d’Ikea, al polígon industrial, hi havia un espai habilitat per anar amb bicicleta. Per la seva banda, el regidor d’ERC Jordi de Bofarull ha preguntat sobre l’estat d’altres mocions aprovades i oblidades: la que demana redactar i aprovar un nou reglament orgànic municipal (pendent des de l’octubre de 2008), la que estableix de donar el nom dels Països Catalans a una via urbana de Valls (juny de 2009), la que aprova una sèrie d’acords per al reconeixement de la diversitat sexual (setembre de 2009) i la que acorda que l’Ajuntament doti els grups polítics de l’oposició de la infraestructura i els mitjans necessaris per desenvolupar la seva funció en compliment del marc legal vigent (pendent des del novembre de 2009).