Valls

Notícia

Valls obre el programa de presentacions al Camp de Tarragona del llibre d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, ‘Tornarem a vèncer’

  • El targetó de l'acte.
Dissabte 12 de setembre a les 18:00h, la senadora tarragonina Laura Castel, l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta i la regidora Núria Gavarró donaran a conèixer el manual polític en un acte presencial amb aforament limitat i alhora retransmès per Instagram.
 
‘Tornarem a vèncer (I com ho farem)’ és el títol que el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, han donat a la proposta estratègica republicana per a l'independentisme, publicada en forma de manual polític. Ahir va arribar a les llibreries de tot el país i, avui dimarts a les 18:30h, se’n farà la presentació telemàtica pel canal de youtube d’Esquerra (https://www.youtube.com/esquerratv).
 
Amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta estratègia a la ciutadania, el llibre s’anirà presentant en actes presencials o telemàtics arreu del territori català a partir de demà mateix. Al Camp de Tarragona, el programa preveu gairebé una cinquantena d’actes en municipis de les cinc comarques tarragonines fins a finals d’octubre.  Valls serà, dissabte vinent dia 12 a les 18:00h (Floristeria Heura Musa, carrer Peixateria, 15) la primera localitat que acollirà la presentació. La senadora tarragonina per ERC, Laura Castel, l’escriptora vallenca Margarida Aritzeta, i la regidora Núria Gavarró conduiran l’acte, que serà presencial amb aforament limitat a una trentena d’assistents i amb totes les mesures de prevenció contra la Covid19, i alhora es retransmetrà en directe pel canal d’Esquerra Republicana de Valls a l’Instagram (esquerravalls).
 
La clau de l’estratègia de ‘Tornarem a vèncer’ és “ser més i estar més preparats per tornar-hi i guanyar de manera definitiva” la República catalana. Aconseguir que més gent abraci el projecte independentista. Aquesta via és la que ha de permetre, segons els republicans, que l’independentisme superi el 50% dels vots elecció rere elecció, i fer-lo penetrar en zones clau com les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Aposten per arrabassar l'hegemonia socialista en aquests municipis i rebutgen tota fórmula de govern amb el PSC a la Generalitat. Perquè l'objectiu és ser l'alternativa als socialistes i substituir-los perquè l'independentisme segueixi creixent.
 
El republicans també aposten per “governar bé”, demostrar que la República catalana és el camí cap al benestar social. Publiquen aquest manual com una “aportació en positiu”, que fuig de retrets i picabaralles. Junqueras i Rovira assenyalen la via del referèndum pactat com “la millor de les opcions per resoldre el conflicte” i l’opció que ofereix més garanties. Per això alcen la bandera del diàleg, i no rebutgen cap ocasió de seure i parlar. Però no descarten, front un Estat tradicionalment immobilista com l’espanyol, haver de recuperar la unilateralitat i la desobediència civil.