Valls

Notícia

Esquerra Republicana a Valls i l’Alt Camp lamenta la mort del regidor i històric militant de la Riba Ramon Gausset Vinós

Ramon Gausset i Oriol Junqueras, el 2014 a la Riba.
Ramon Gausset i Oriol Junqueras, el 2014 a la Riba.
Esquerra Republicana de Catalunya a Valls i l’Alt Camp lamenta la mort, avui, de Ramon Gausset Vinós (73 anys), regidor de Cultura a l’Ajuntament de la Riba i un històric de la política al municipi i a la comarca. Es tracta d’un ribetà il·lustre, un català insubornable, un republicà exemplar que ha estat un company infatigable en la llarga lluita pels drets i les llibertats de Catalunya.
 
Arrelat a la Riba, a la seva gent i a les seves associacions, participà activament i fins al darrer dia en tota mena d’activitats i iniciatives en pro d’un poble que estimà apassionadament. Com també fou un actiu i apassionat ceramista i un amant i gran coneixedor de la música clàssica.  Res humà no li era aliè, i a una persona amb aquesta extraordinària capacitat per treballar pel bé comú i per gaudir de les manifestacions humanes més sensibles, com l’art o la música, el compromís polític es manifestava en forma de militància activa i generosa amb el partit de Macià i Companys.
 
Com a cap de llista i regidor d’ERC per la Riba en passades legislatures, com a membre de l’executiva comarcal del partit, com a simple militant de base durant molts anys i fins al darrer dia, la seva aportació sempre fou generosa, estimulant, modèlica. Ramon Gausset va ser l’artífex d’iniciatives polítiques com el Sopar de la República que, el 2014, va presidir Oriol Junqueras a la Riba.
 
La Federació Comarcal d’ERC a l’Alt Camp i la Secció Local de Valls s’uneixen, doncs, al dolor de la seva família, del poble de la Riba i de totes les seves múltiples coneixences en el món de l’art i la música. Els republicans de l’Alt Camp se senten orfes, i el seu tarannà de fidelitat i compromís amb la nació romandrà en tots ells i totes elles com una lliçó i un estímul renovat. El partit mostra la seva gratitud i admiració per qui ha estat un ribetà, un català i un republicà admirables.