Valls

Notícia

El grup municipal rebutja el PDUAE i exigeix més trens per a Valls i comarca

Jordi Cartanyà Benet, avui al ple.
Jordi Cartanyà Benet, avui al ple.
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Compromís a l’Ajuntament de Valls ha donat suport avui a dues iniciatives molt rellevants per al present i el futur de la ciutat. D’una banda, ha presentat una moció sobre la necessitat urgent d’augmentar i millorar el servei ferroviari de viatgers a Valls i comarca, que ha portat al plenari municipal conjuntament amb Junts per Valls i que ha estat aprovada per unanimitat. D’altra banda, ha donat suport a dues mocions de rebuig al Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l’Alt Camp, tot just minuts després que es fes públic que, finalment, el pla no s'executarà al nostre municipi.
 
La regidora Núria Gavarró Rodríguez ha defensat el nostre posicionament sobre el servei ferroviari: “La moció és el primer de molts passos per revertir una situació injusta i de deixadesa, cal posar en valor les necessitats del territori amb l’aposta d’un transport més sostenible, que s’executin i prioritzin totes les inversions ferroviàries a la comarca”. La tercera tinent d'alcalde ha defensat que "també volem expressar el nostre compromís, com a consistori, per una mobilitat sostenible i amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030 per tal de minimitzar els efectes del canvi climàtic. Hem d’encaminar les nostres accions a fomentar l’ús del tren en detriment del transport per carretera, com a mitjà de transport segur, eficient i puntual".
 
El primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà Benet, ha defensat el posicionament d'Esquerra sobre el PDUAE i ha assegurat que “ni volent, no s’hauria pogut fer pitjor" ja que "un projecte que es proposa marcar el futur de Valls i de la comarca no es pot gestionar des dels despatxos, d’esquena al territori”. Ha afegit que “és un projecte sobredimensionat, que no inclou criteris mediambientals i paisatgístics clars, que s’està impulsant sense un debat territorial, que no té en compte la defensa i la protecció de l'espai agrícola de la plana de secà".

Jordi Cartanyà també ha parlat de futur: "En un moment o altre a la ciutat s’haurà d’afrontar una ampliació del sòl industrial, per tant aprenem dels errors i fem les coses de forma radicalment diferent. Obrim un debat serè, sobre el futur del model productiu i industrial a la ciutat de Valls. Els projectes que marquen el futur dels propers 10 o 20 anys no es poden fer com el que s’ha intentat fer amb el PDUAE. Han de ser oberts, transparents i participats per tots els agents". Ha conclòs la seva intervenció dient que "el model de governança republicana, a partir de la transparència i la participació ciutadana, vincula de forma irrenunciable el desenvolupament econòmic a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania del territori. Perquè el futur es construeix entre totes i tots".