Valls

Notícia

ERC i Compromís impulsaran nous equipaments per a Valls i un pla de manteniment de totes les instal·lacions municipals

Angelina Marín, Andreu Garcia, Jordi Cartanyà, Anna Mateu, Ramon Font i Núria Gavarró, avui al Portal Nou.
Angelina Marín, Andreu Garcia, Jordi Cartanyà, Anna Mateu, Ramon Font i Núria Gavarró, avui al Portal Nou.
Proposen ubicar la nova comissaria de la Policia Local en un espai a l’entrada a la ciutat per la carretera de Tarragona i el Portal Nou. Buscar recintes idonis per a l’Escola de Música i els nous espais Robert Gerhard i Narcís Oller, i promoure pisos tutelats per a la gent gran són altres propostes programàtiques.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Valls i Compromís per Valls (CxV) han presentat avui els principals projectes inclosos en el seu programa en matèria d’equipaments per a la ciutat. Per fer créixer Valls i situar-la com a referent al Camp de Tarragona, i sobretot per oferir a la ciutadania els serveis necessaris per millorar-ne el seu dia a dia, les dues formacions proposen impulsar el nou hospital i nou centre sociosanitari, les noves ubicacions per a l’Escola Municipal de Música i la comissaria de la Policia Local, l’obertura de la Llar de Jubilats a Ca Xapes i la promoció de pisos tutelats per a la gent gran, i també els equipaments culturals com l’espai Robert Gerhard i l’espai Narcís Oller i la millora de les instal·lacions esportives. Alhora, s’elaborarà un pla de manteniment de tots els equipaments municipals.

L’actual comissaria de la Policia Local “s’ha fet petita i no reuneix les condicions necessàries perquè s’hi segueixi treballant. Cal buscar un nou espai perquè els agents disposin de tots els recursos que els fan falta”, segons ha explicat l’alcaldable, Jordi Cartanyà. La zona per ubicar-la que proposa ERC i Compromís l’entrada a Valls per la carretera de Tarragona i el Portal Nou. “La ubicació és immillorable. A tocar del Barri Antic però amb l’espai suficient per encabir-hi les dependències i també la flota de vehicles. A més, també gaudeix de bons accessos”, ha afegit.

També l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard necessita un nou espai per tal de poder absorbir tota la demanda. “Ens comprometem a buscar l’emplaçament més idoni per un nou centre d’ensenyament de música i això passa per fer un pla funcional i detectar-ne quines són les necessitats per poder iniciar el projecte de nova construcció o rehabilitació de l’espai més adequat”, segons Cartanyà. També es posaran en marxa les obres d’ampliació del Museu de Valls i, en l’àmbit de la cultura popular, hi ha el compromís de buscar un emplaçament per a la Casa de la Festa. En l’àmbit cultural, també “proposem planificar uns espais expositius i museogràfics de Robert Gerhard i de Narcís Oller, per tal de mostrar-ne el fons documental”.

En aquest sentit, el Museu Casteller de Catalunya, que s’inaugurarà d’aquí a poques setmanes, serà un revulsiu cultural i turístic per a la ciutat i no es pot deixar escapar aquesta oportunitat. Per tant, durant la propera legislatura “hem de tirar endavant projectes que hi vagin de bracet, hem de potenciar una ruta cultural i artística per la ciutat, perquè qui vingui a Valls tingui un paquet turístic cultural per poder donar un tomb”.

En l’àmbit social i sanitari, s’acabarà la reforma de Ca Xapes per tal que els socis de la Llar de Jubilats puguin ocupar aquest espai de trobada. En aquest sentit, hem de tenir en compte que, a Valls, hi ha un sobreenvelliment de la població i que cal afrontar aquesta situació. Per això, anticipant-nos al futur, “treballarem per fer un equipament de pisos tutelats per a la gent gran, que permetrà millorar la seva quotidianitat perquè s’atendran les seves necessitats alhora que previndrem la soledat”, ha exposat Jordi Cartanyà.

Sense deixar aquest àmbit, és fonamental tenir un hospital que reuneixi totes les condicions i recursos per tal que els professionals hi puguin treballar i que els usuaris s’hi sentin còmodes. Per a ERC i CxV és prioritari que l’hospital passi a ser gestionat pel CatSalut i mantenir el sistema públic de salut en comptes de tendir cap al model concertat. També es parlarà amb el CatSalut per fer un nou centre sociosanitari i planificar un nou CAP en la zona de l’actual Pius Hospital.

Finalment, Jordi Cartanyà s’ha referit als equipaments esportius: “Començarem per arranjar la pista coberta del Vilar i millorarem les pistes esportives dels centres escolars per transformar-les en equipaments oberts als clubs esportius i a la ciutadania”.
L’alcaldable ha conclòs dient que “presentem propostes realistes, factibles. No volem prometre res que després no puguem complir i no volem enganyar els vallencs i les vallenques amb projectes faraònics. Tenim molt clar quina ciutat volem pel futur i tal com ja hem explicat les últimes setmanes, volem fer-ho amb la complicitat de la gent”.