Valls

Notícia

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran potenciant la participació ciutadana des de l’Ajuntament  


 Ambdues formacions volen desplegar el Reglament de Participació Ciutadana

En matèria d’igualtat es redactarà un manual de gènere per als treballadors de l’Ajuntament i un pla municipal LGTBI

Pel que fa a la transparència i administració electrònica, s’agilitzaran els tràmits administratius desenvolupant una aplicació mòbil perquè la ciutadania pugui fer tràmits, sol·licituds i introduir incidències des del telèfon

Participació ciutadana 

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran canviant la dinàmica de polítiques públiques apropant-les a la ciutadania, fent-la participar activament de la presa de decisions.
Durant els últims quatre anys i des del govern, ERC ha creat la regidoria de Participació Ciutadana i això ha permès apoderar els vallencs i les vallenques. Núria Gavarró, responsable d’aquesta àrea, ha explicat que “els hem donat eines i recursos perquè tinguin un paper actiu en les polítiques municipals”.
La també número 2 de la candidatura conjunta d’Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls, ha expressat que, durant la propera legislatura “volem seguir treballant en aquesta línia, implicant a la ciutadania en els objectius col·lectius, fent-la sentir partícip dels projectes de ciutat”.
En aquest sentit, Gavarró ha recordat que l’eslògan de campanya d’ambdues formacions va en aquesta línia: ‘Estem per tu perquè “es posa al centre l’atenció a les persones i és des del municipalisme que ho podem fer efectiu, perquè és l’administració més propera i que pot tractar la ciutadania de tu a tu”.
Per tant, durant la propera legislatura, Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls seguiran reforçant les polítiques en matèria de participació ciutadana: es desplegarà el Reglament de Participació Ciutadana, es milloraran els pressupostos participatius perquè arribin a més gent, s’elaborarà un pla estratègic a través de debats ciutadans sobre l’espai públic, en definitiva “farem que els organismes de participació siguin com més reals millor perquè la ciutadania es pugui involucrar més en la presa de decisions”.
 
Igualtat
Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls estan per la tolerància 0 amb les conductes sexistes. Durant aquesta legislatura, la regidoria d’Igualtat, encapçalada per ERC, ha treballat “per fer efectiu el principi d’igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones per prevenir i evitar la discriminació per motius de diversitat sexual i de gènere i per garantir els drets de les persones LGBTI”, ha recordat Gavarró.
La també regidora d’Igualtat ha expressat que, “com a societat no ens podem permetre una altra cosa que caminar cap a la igualtat efectiva i real d’oportunitats entre homes i dones”: reducció de la bretxa salarial, garantir la paritat i potenciar que les dones tinguin accés a tots els àmbits de representació i presa de decisions.
Per tant, ERC i CxV treballaran, durant la propera legislatura, en la redacció d’un manual de gènere perquè s’inclogui en el Pla d’Acollida de nous treballadors de l’Ajuntament de Valls: “Això vol dir que tindrem eines per poder influir en les empreses de la ciutat perquè també practiquin la igualtat entre els seus equips de treball” ha assenyalat Gavarró.
Entre les mesures que ambdues formacions volen impulsar, també hi ha la creació del distintiu ‘Escoles igualitàries, una xarxa de gent jove que pugui impartir tallers  per sensibilitzar i prevenir la violència masclista entre el col·lectiu més jove, i desplegar el protocol de ‘La festa en pau’ en tots els actes festius de la ciutat o la redacció del pla LGTBI municipal. Gavarró ha conclòs: Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer de Valls una ciutat on tothom tingui els mateixos drets i oportunitats per tal de desenvolupar el seu projecte de vida”.
 
Transparència i administració electrònica
Per Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls, la participació permet establir una relació més transparent amb la ciutadania, un tracte més proper que contribueixi a solucionar els problemes reals de la gent.
Francesc Anguela, regidor de Transparència i Tecnologies de la Informació, ha recordat que quan ERC va entrar al govern “estàvem a anys lluny del que necessitava una administració local per estar al dia amb temes d’administració electrònica o transparència”, però que durant aquests últims quatre anys s’ha treballat fort per oferir “un servei actualitzat, més pròxim, més àgil, transparent i eficient i així millorar i ampliar els canals de comunicació i la relació entre els nostres ciutadans i l’administració”. S’ha renovat la pàgina web de l’Ajuntament, s’ha creat el portal de la transparència, s’ha posat en marxa la seu electrònica i s’ha posat en marxa la ràdio online, entre moltes altres accions.
I, aquesta mateixa línia d’actuació és la que volen seguir ERC i CxV durant la propera legislatura. Oferir un servei d’atenció més individualitzat i tendir cap a l’autoservei és la proposta d’ambdues formacions. Anguela ha anunciat que s’implementarà una app per telèfons mòbils perquè la gent pugui fer tràmits, sol·licituds i introduir incidències: “volem que sigui més fàcil fer tots els tràmits relacionats amb l’Ajuntament, que la ciutadania porti l’ajuntament a la butxaca a través del mòbil”.
A més, ERC i CxV milloraran “la gestió interna i l’organització de l’Ajuntament per ser més eficients i donar resposta als ciutadans amb la màxima celeritat. Posarem en marxa indicadors de qualitat per valorar la feina de l’Ajuntament i potenciar la millora contínua” ha conclòs Anguela.
L’alcaldable, Jordi Cartanyà, ha assenyalat que “hem estat quatre anys al govern, des d’on hem començat a canviar les dinàmiques” i que “seguirem treballant per fomentar la participació i la transparència i per aconseguir la igualtat real entre homes i dones treballant en diferents àmbits. També defensant els drets del col·lectiu LTGBI”.