Valls

Notícia

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls aconsegueix els millors resultats en unes eleccions municipals

Els cinc regidors, anit al local electoral del Pati.
Els cinc regidors, anit al local electoral del Pati.
Les dues formacions tindran cinc regidors a l’Ajuntament de Valls gràcies als 2.441 vots que han sumat. A l’Alt Camp, ERC millora els resultats i passa de 25 a 43 regidors.

Esquerra Republicana Valls i Compromís per Valls han superat els millors resultats en unes eleccions municipals a la capital de l’Alt Camp. Amb 2.441 vots, aconsegueixen cinc regidors a l’Ajuntament i la coalició es consolida com a segona força municipal. ERC-CxV ha obtingut el 22,04% dels vots i se situa per damunt dels resultats obtinguts ara fa quatre anys i dels que històricament havien marcat el sostre de la formació republicana el 1999 amb l’alcaldia de Jordi Castells.

L’alcaldable, Jordi Cartanyà, ha valorat molt positivament el resultat perquè “consolida el nostre projecte per a la ciutat de Valls” i “ens dóna la força necessària per seguir treballant per a les persones”. I ha afegit: “Agraïm a tots els militants, amics i gent propera que ens ha donat el seu suport la feina que han fet durant la campanya, la qual cosa permetrà que els nostres regidors i regidores segueixin treballant pels vallencs i les vallenques”. Segons Cartanyà, “és molt important el fet que a Valls les forces independentistes i republicanes continuem tenint una àmplia majoria municipal”.

Bons resultats a la comarca

A l’Alt Camp, Esquerra Republicana de Catalunya ha aconseguit els millors resultats en unes eleccions municipals des de l’any 1979.

La formació sobiranista hi presentava fins a 14 llistes comptant la de Valls i s’assegura 4 alcaldies a tota la comarca: Bràfim, Querol, elsGaridells i Mont-ral. També s’han aconseguit 3 vocalies de l’EMD de Picamoixons.

A més, ERC ha passat de tenir 25 regidors a sumar-ne 43 a tota la comarca. Totes les llistes han aconseguit com a mínim la representació d’un regidor.

El president de la comarcal d’ERC, Josep Maria Pallàs, valora positivament els resultats: “ERC es consolida com a segona força municipal a la comarca i avança en pas ferm”. Pallàs ha afegit que “hem aconseguit representació a tot arreu on ens hem presentat”.