Valls

Notícia

ERC-CxV signa un acord de govern a l’Ajuntament per seguir treballant per a Valls i per a les persones

Ramon Giró, Dolors Farré, Jordi Cartanyà i Andreu Garcia.
Ramon Giró, Dolors Farré, Jordi Cartanyà i Andreu Garcia.
L’acord s’inspira en cinc valors -transparència, confiança, responsabilitat, participació i aposta per les persones- i garanteix la formació d’un govern estable amb capacitat d’assumir els reptes de la ciutat i del país.

Amb 5 regidors i 7 regidories, ERC-CxV es compromet a treballar en projectes i àmbits com Ca Xapes, les seus de la Policia Local i l’Escola de Música, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i la municipalització de la gestió de les llars d’infants Tabalets i Xiquets i Xiquetes.


El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls (ERC-CxV) a l’Ajuntament de Valls ha signat un acord de govern amb el grup de Junts per Valls (JxV) per al mandat 2019-2023. Amb l’experiència recent de quatre anys de govern compartit, Esquerra “es compromet a seguir treballant per a les persones i per a Valls amb l’objectiu de continuar consolidant el projecte de transformació de la ciutat iniciat el 2015”, segons el portaveu del grup, Jordi Cartanyà. Si fins ara ho havia fet amb quatre regidors i sis regidories, a partir de la reorganització interna de l’Ajuntament que preveu l’actual acord ho durà a terme amb cinc regidors i set regidories, des de les àrees on ERC-CxV pot fer millors aportacions.

L’acord entre les dues formacions municipals, que representen més del 55% dels votants vallencs, té per objectiu “garantir la formació d’un govern estable i amb capacitat d’assumir els reptes de la ciutat i del país en els propers quatre anys, treballant per a tots els vallencs i totes les vallenques”, segons Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC.

L’acord s’inspira en cinc valors: la transparència en la gestió dels recursos públics; la confiança en les potencialitats de la ciutat per millorar les condicions de vida en tots els àmbits; la responsabilitat compartida entre els regidors i regidores de l’equip de govern i la rendició de comptes; la participació entesa des de la governança, involucrant la ciutadania en la presa de decisions, i l’aposta per les persones en les polítiques municipals.

Aquests valors inspiraran els principals eixos estratègics que s’han de desenvolupar durant el mandat i que es concreten en diversos projectes. Destaquen, entre d’altres: l’execució de les obres del casal cívic de Ca Xapes per retornar-hi la llar de jubilats; la cerca d’una ubicació per a la nova seu de la Policia Local als voltants del Barri Antic i el Portal Nou, la redacció del projecte executiu i el començament d’obres; i la redacció del pla funcional de l’Escola de Música Robert Gerhard, la cerca d’un espai al centre històric per ubicar-la i la redacció del projecte.

L’acord estableix diversos grans àmbits específics d’actuació, en els quals es compromet a treballar preferentment l’equip de govern. Així, es modernitzarà l’Oficina d’Atenció al Ciutadà per disposar d’una administració pública més transparent, propera i àgil que faciliti els tràmits. També es potenciarà la nova Oficina de Turisme i es continuarà donant suport al comerç vallenc a partir del pla de treball elaborat per l’Escola del Comerç i la Distribució. I cal destacar també la municipalització de la gestió de les llars d’infants Tabalets i Xiquets i Xiquetes i el disseny del Pla Educatiu de ciutat.

Els compromisos adquirits en l’acord de govern necessiten d’una determinada manera de treballar des de l’Ajuntament i, per això, s’ha reorganitzat l’organigrama en sis grans àrees, tres de les quals presidirà ERC-CxV: Desenvolupament Econòmic, Comerç, Turisme i Ocupació; Serveis a les Persones, i Transparència i Bon Govern. Dins de les sis àrees, les regidories d’ERC-CxV són les següents: primera tinença d’alcaldia i regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat (Jordi Cartanyà); tercera tinença d’alcaldia i regidoria de Transparència, Oficina d’Atenció al Ciutadà i Tecnologia de la Informació (Núria Gavarró); regidoria de Comerç i Turisme (Òscar Peris); regidoria d’Habitatge i regidoria de Mobilitat (Ramon Font) i regidoria d’Afers Socials i regidoria d’Educació i Política Lingüística (Teresa Rull).

Els cinc regidors i regidores seguiran treballant, doncs, per a la ciutat, i al mateix temps ho faran per al projecte de país, amb el seu ferm compromís en favor de la independència de Catalunya, sumant treball, esforç i dedicació per fer possible la República catalana.


Llegir la anàlisi de Jordi Cartanyà aquí.