Valls

Totes les notícies

Recorregut per la Firagost amb el grup municipal.

La primera consellera d’Agricultura i diputada al Parlament Meritxell Serret Aleu visita Valls per la Firagost

Es va trobar amb l’alcaldable i regidora, Teresa Rull Ferré, el grup municipal, la militància i càrrecs electes del Camp de Tarragona, i va recórrer la fira-exposició del camp català. La primera dona consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i actual diputada i portaveu adjunta al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, Meritxell Serret Aleu, va visitar ahir Valls amb motiu de la celebració de la Firagost i es va trobar amb l’alcaldable i regidora Teresa Rull Ferré per donar-li suport en el nou projecte polític que inicia a la ciutat amb la mirada posada en les eleccions municipals del maig del 2023. La diputada va participar en una trobada amb la militància, l’executiva local, el grup municipal i diversos càrrecs electes del Camp de Tarragona, entre ells el senador Josep Rufà, la diputada de la Diputació de Tarragona Sílvia Puerto i el també diputat i alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el secretari de Política Municipal de la Federació regional d’ERC al Camp de Tarragona i director dels serveis territorials d’Agricultura, Àngel Xifré. Meritxell Serret va poder conversar sobre l’actualitat política catalana i espanyola i sobre el projecte de futur que Esquerra ja dissenya per a Valls.   L’exconsellera va assistir a la inauguració oficial de la Firagost al saló de plens de l’Ajuntament acompanyada per les regidores Teresa Rull i Núria Gavarró i els regidors Jordi Cartanyà i Òscar Peris i pels representants territorials del partit. Després, va fer el recorregut per la fira-exposició amb la comitiva inaugural, on va coincidir amb moltes persones del sector agrícola català conegudes durant la seva etapa a la conselleria, i on també va poder conèixer la tasca de diverses entitats locals.  

Trobada a la Llar del Jubilat de Valls.

El diputat al Congrés Jordi Salvador Duch visita Valls per parlar sobre les pensions i la reforma laboral

Es va trobar amb la Llar del Jubilat, el sindicat UGT i el personal de Correus ahir a la tarda. El diputat tarragoní al Congrés per Esquerra Republicana, Jordi Salvador Duch, va visitar Valls ahir a la tarda. El van acompanyar la regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls i alcaldable per Esquerra el 2023, Teresa Rull Ferré; el regidor d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, Jordi Cartanyà Benet, i membres de l’executiva local d’ERC Valls. La visita va començar amb una trobada a la Llar del Jubilat de Valls, on va conversar amb representants de la junta directiva i socis i sòcies de l’entitat sobre pensions i altres problemàtiques que afecten el col·lectiu de la gent gran. Després, es van reunir amb representants locals i territorials del sindicat UGT, amb qui van debatre sobre el posicionament d’Esquerra davant la recent reforma laboral i sobre l'atenció social a les persones. Al mateix temps, es van analitzar altres temes en clau local amb els dos regidors assistents a la trobada. Finalment, Jordi Salvador Duch i Teresa Rull Ferré van acabar la visita amb una trobada amb representants del personal de Correus per donar suport a les seves reivindicacions, com a primers de mes ja va fer el mateix diputat durant les mobilitzacions dels treballadors i les treballadores a Madrid.

Presentació de Teresa Rull Ferré com a candidata.

Esquerra treballa per un nou projecte sense improvisacions i amb un equip fort i preparat que lidera Teresa Rull Ferré

Quan tot just falta un any per a les eleccions municipals, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls vol tenir una mirada retrospectiva i una cap al futur perquè Esquerra té les idees clares i sap cap on s’ha d’anar. Per això mateix, va anunciar ja fa un parell de mesos que Teresa Rull Ferré, actual regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials, seria l’alcaldable d’Esquerra el 2023, la qual cosa significa que és la primera dona que lidera el projecte del partit a la capital de l’Alt Camp. Aquest anunci posa al descobert que el partit està treballant per un nou projecte, un projecte que va més enllà del moment present i de la política d’improvisació. Esquerra practica una política de planificació i de diàleg amb tothom com a mètode de treball per transformar la ciutat i per fer que recuperi la capitalitat i la rellevància comercial, industrial i social en el seu entorn territorial. Esquerra és un partit de consens, que té un equip fort, preparat i cohesionat per afrontar qualsevol repte. Ja hi haurà temps de parlar de projectes. Però en un moment en què els vallencs i vallenques pateixen els efectes de la crisi que ha provocat la COVID-19 i un conflicte bèl·lic a Ucraïna, que també ha tingut una incidència sobre tot el país amb un increment desmesurat del preu dels carburants, de l’electricitat i de productes de primera necessitat, cal, més que mai, que l’Ajuntament estigui al costat de les persones. Esquerra no perd mai de vista aquesta primera premissa: treballar amb voluntat de servei i fer que la vida dels vallencs i vallenques sigui una mica més fàcil. I això no pot esperar. La pandèmia ha deixat una forta batzegada que no serà fàcil d’esborrar: empreses, comerços i pagesia n’han patit els sotracs i cal fer-los costat i ajudar-los amb mesures efectives. Des de l’Ajuntament de Valls Esquerra lidera i visibilitza els valors republicans que l’enorgulleixen: feminisme, civilitat, compromís social i transformació energètica.

Comunicat del grup municipal a l'Ajuntament de Valls

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls a l’Ajuntament de Valls vol expressar públicament la seva consternació davant dels fets coneguts aquest dimecres 4 de maig referents a la denúncia presentada contra el regidor de Cultura del consistori i portaveu del grup municipal de Junts per Valls, el senyor Marc Ayala Vallvey, per un presumpte cas d’abús de menors, i que ha implicat el seu processament judicial i la seva necessària renúncia a l’acta de regidor.   Expressem el nostre suport incondicional a les víctimes de qualsevol tipus d’abús i amb especial determinació i tolerància zero quan es tracta de col·lectius vulnerables com els menors d’edat.   Com a responsables de la regidoria d’Igualtat, posem a disposició de les presumptes víctimes els serveis municipals d’atenció psicològica i d’acompanyament que ofereixen el Servei d'Atenció Integral (SAI) i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD).   Ens hem posat a disposició del Grup de Teatre Principal per acompanyar i donar suport en aquests moments tan difícils a les persones que formen part d’una entitat de molta tradició que sempre ha treballat pel foment de l’activitat cultural a la ciutat amb una clara vocació integradora i formativa.   Manifestem el respecte a la presumpció d’innocència i al procés judicial obert i esperem que s’aclareixin els fets succeïts amb la màxima celeritat possible.

Jordi Cartanyà Benet, avui al ple.

El grup municipal rebutja el PDUAE i exigeix més trens per a Valls i comarca

El grup municipal d'Esquerra Republicana-Compromís a l’Ajuntament de Valls ha donat suport avui a dues iniciatives molt rellevants per al present i el futur de la ciutat. D’una banda, ha presentat una moció sobre la necessitat urgent d’augmentar i millorar el servei ferroviari de viatgers a Valls i comarca, que ha portat al plenari municipal conjuntament amb Junts per Valls i que ha estat aprovada per unanimitat. D’altra banda, ha donat suport a dues mocions de rebuig al Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l’Alt Camp, tot just minuts després que es fes públic que, finalment, el pla no s'executarà al nostre municipi.   La regidora Núria Gavarró Rodríguez ha defensat el nostre posicionament sobre el servei ferroviari: “La moció és el primer de molts passos per revertir una situació injusta i de deixadesa, cal posar en valor les necessitats del territori amb l’aposta d’un transport més sostenible, que s’executin i prioritzin totes les inversions ferroviàries a la comarca”. La tercera tinent d'alcalde ha defensat que "també volem expressar el nostre compromís, com a consistori, per una mobilitat sostenible i amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030 per tal de minimitzar els efectes del canvi climàtic. Hem d’encaminar les nostres accions a fomentar l’ús del tren en detriment del transport per carretera, com a mitjà de transport segur, eficient i puntual".   El primer tinent d’alcalde, Jordi Cartanyà Benet, ha defensat el posicionament d'Esquerra sobre el PDUAE i ha assegurat que “ni volent, no s’hauria pogut fer pitjor" ja que "un projecte que es proposa marcar el futur de Valls i de la comarca no es pot gestionar des dels despatxos, d’esquena al territori”. Ha afegit que “és un projecte sobredimensionat, que no inclou criteris mediambientals i paisatgístics clars, que s’està impulsant sense un debat territorial, que no té en compte la defensa i la protecció de l'espai agrícola de la plana de secà".

Així NO.

Així no, conseller Puigneró

Fa dues setmanes, ens assabentàvem que el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, presentava el Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l’Alt Camp, acompanyat dels màxims representants municipals dels municipis implicats: l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; de l’alcalde d’Alió, Francesc Jofre; del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat; i de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé. Aquest projecte vol modificar el sòl industrial dels termes municipals d’Alió, el Pla de Santa Maria, Valls i Vila-rodona no pot ser que les parts implicades, se n’assabentin per la premsa. I hagin de cercar l’avantprojecte a la web per saber del que s’està parlant.  Així no.   Esquerra Republicana Compromís per Valls no comparteix la manera com s’ha gestionat el PDUAE de la Plana de l’Alt Camp perquè considera que projectes d’aquesta envergadura requereixen el consens de totes les parts implicades, no només dels ajuntaments, sinó també del veïnat propietari, de la pagesia, dels agents econòmics i del teixit empresarial, dels sindicats, de les entitats socials, de tots els partits polítics, etc., i, sobretot, sense deixar ningú enrere durant el procés. Esquerra Republicana Compromís per Valls aposta pel model de governança republicana, que a partir de la transparència i la participació ciutadana vincula de forma irrenunciable el desenvolupament econòmic a la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania del territori.  Un tema d’aquesta transcendència no es pot decidir en un despatx.  Així no. És evident, però, que cal garantir la disponibilitat de sòl industrial de cara al futur i reforçar el model industrial per als propers 10-20 anys, per tal de seguir expandint-nos.  A Valls ens estem quedant sense sòl disponible. Durant els darrers anys, s’han implantat diverses i noves empreses a Valls, als espais encara disponibles, de manera que, alhora, s’han generat nous llocs de treball, contribuint a augmentar l’índex d’ocupació (de qualitat) no només de Valls sinó de tota la comarca.

Teresa Rull Ferré, al capdavant de l'equip republicà de Valls.

ERC Valls escull Teresa Rull Ferré com a cap de llista per a les eleccions municipals del 2023

L’actual regidora a l’Ajuntament de Valls esdevé la primera dona que encapçala la candidatura d’Esquerra Republicana en uns comicis locals.   Assegura que vol fer de la política local «un espai permanent de referència dels valors de progrés, feminisme, civilitat, compromís social i mediambiental».    Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls ha escollit la militant i actual regidora de l’Ajuntament de Valls Teresa Rull Ferré per encapçalar la llista a les eleccions municipals del 2023 a la capital de l’Alt Camp. Aquest vespre s’ha celebrat l’assemblea de militants, que ha donat llum verda a la seva candidatura per unanimitat. El vicesecretari general de Coordinació Interna d’ERC, Lluís Salvadó Tenesa, i la presidenta d’ERC al Camp de Tarragona, Irene Aragonès Gràcia, han assistit a la presentació i votació de Teresa Rull, que agafarà el relleu de Jordi Cartanyà Benet com a cap de llista de la formació republicana a Valls de cara a les eleccions del maig de l’any vinent.   L’actual regidora d’Educació i Política Lingüística i d’Afers Socials de l’Ajuntament de Valls, Teresa Rull Ferré, ha agraït a la militància la confiança que li ha fet per portar endavant el projecte republicà i s’ha mostrat «orgullosa i satisfeta» de ser «la primera dona que encapçala una llista municipal d’Esquerra a Valls». Rull ha manifestat que «vull fer de la política local un espai permanent de referència dels valors de progrés, feminisme, civilitat, compromís social i mediambiental, però no ho puc fer sola, ho vull fer amb el suport de tots i totes les persones que m’acompanyin en aquesta travessia, que cal que tinguin la ferma voluntat de treballar per la ciutat».   Així doncs, «més que mai -ha dit Teresa Rull- l’ajuntament ha d’estar al servei de les persones». Ha destacat que els actuals cinc regidors i regidores d’ERC-Compromís per Valls «treballem i ho continuarem fent fins al final del mandat sense perdre mai de vista aquesta primera premissa: treballar amb voluntat de servei i fer que la vida dels vallencs i les vallenques sigui una mica més fàcil i agradable».

Jordi Cartanyà i Andreu Garcia, avui a la seu d'ERC Valls.

Jordi Cartanyà Benet destina 51.000 euros de les seves retribucions a pagar lloguers de famílies vulnerables

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls per Esquerra Republicana va iniciar el mecenatge de lloguers socials el 2015. Fins avui, s’ha ajudat 28 persones de 9 famílies diferents a completar les despeses de lloguer.    El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls per Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Cartanyà Benet, va anunciar l’any 2015 que retornaria a la ciutat el que cobrava per la seva feina al consistori en concepte de retribucions per assistències als plenaris, les juntes de govern, les juntes de portaveus i les comissions informatives. Des de llavors i fins l’actualitat, un total de 51.000 euros, una vegada abonats els impostos, els ha destinat als col·lectius que més ho necessiten a través d’un fons dedicat al lloguer social, per afavorir les famílies en risc d'exclusió que tenen problemes d'habitatge.   Jordi Cartanyà ha exercit de diputat a la Diputació de Tarragona, en dos mandats diferents, des de l’agost de 2015 fins el juliol de 2021. Els primers quatre anys va ser diputat a l’oposició i president del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació, mentre que els dos darrers anys ha sigut diputat delegat de Centres Docents de l’ens supramunicipal formant part de l’equip de govern. Durant aquest llarg període, ha percebut la retribució corresponent al càrrec de diputat, mentre que els seus ingressos a l’Ajuntament els ha destinat als ajuts de lloguer social per mitjà de la figura del mecenatge a través d’un programa de la Fundació Ciutat de Valls.   Aquest programa de mecenatge consisteix en ajudar a pagar part del lloguer a col·lectius vulnerables per tal que puguin continuar tenint accés al seu habitatge habitual o en un d’adaptat a les seves necessitats. La tria dels beneficiaris es fa des de Serveis Socials i l’Oficina Local d’Habitatge. Les famílies que perceben les ajudes són monoparentals, majors de 65 anys o persones amb un grau de discapacitat. Fins a dia d’avui, s’ha ajudat a pagar 186 mesos de lloguers.

Esquerra Republicana valora que el pressupost municipal de Valls per al 2021 posa l’accent en la recuperació social i econòmica

L’augment de les partides destinades als serveis a les persones demostra “la voluntat del grup municipal d’estar al costat de la gent”.      Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls valora molt positivament que el pressupost de l’Ajuntament de Valls per a aquest any 2021 posi l’accent en la recuperació econòmica i social de la ciutat per mitjà de l’increment de les partides destinades als serveis a les persones i al foment de l’ocupació. El president de la secció local d’ERC, Andreu Garcia Jané, assegura que el pressupost que es va aprovar ahir en un ple extraordinari demostra “la voluntat del nostre grup municipal d’estar al costat de la gent” i alhora posa de manifest “l’empremta que deixen les polítiques republicanes en l’equip de govern gràcies a la feina dels nostres regidors i les nostres regidores, que a més han aconseguit, amb les seves gestions, importants aportacions de la Diputació de Tarragona i del Departament d’Educació de la Generalitat a projectes municipals per al 2021”.   Els augments més importants de despesa es concentren en programes de cohesió social i serveis directes a les persones, que s’incrementen un 11,2% i se situen en 3,4 milions d’euros en el seu conjunt, sumant àrees que depenen dels regidors i les regidores republicanes dins de l’equip de govern municipal com són Afers Socials, Acció Comunitària i Igualtat, Educació i Política Lingüística. La partida més important correspon a Afers Socials, amb 1.730.600 euros, que serviran per reforçar els programes d’atenció social, els ajuts a famílies i col·lectius vulnerables i, de manera especial, el Servei d’Ajuda a Domicili.   L’Ajuntament de Valls presenta un pressupost municipal clarament expansiu amb increments generalitzats en tres eixos principals: els serveis a les persones, la reactivació econòmica i la inversió pública. Així doncs, supera els 30 milions d’euros, amb un increment del 4,7% respecte del 2020, i es converteix en el més alt de la història.