Vilablareix

Totes les notícies

Maite Tixis: "Seguim amb el projecte d’Esquerra. Això no va de persones, sinó de projectes, i continuem amb un equip de treball entregat al poble"

La Maite Tixis s'ha convertit en la nova i primera alcaldessa de Vilablareix. A continuació us reproduïm el discurs d'investidura que va oferir el passat 27 de juliol a la sala de plens de l'Ajuntament:  Bona tarda a tothom.,    Avui és un dia molt especial per Vilablareix atès que per primera vegada una dona és l’Alcaldessa del poble. Un fet inesperat, però molt meditat i que em fa especialment il·lusió i que accepto amb una gran dosi de responsabilitat. David, t’agafo el relleu, i vull agrair-te immensament tot el que he après al teu costat durant aquests 7 anys i sobretot t’agraeixo que em donis confiança per continuar liderant el projecte d’Esquerra Republicana a Vilablareix. A tu David i també als nostres companys de viatge més directes, en aquest projecte de transformació del municipi de Vilablareix. Els més propers com a regidors/es: en Jordi, la Sonia, En Pau, la Imma, la Judith i en Marc. Aquest grup de persones que s’estimen el poble, que treballen incansablement per ell, cada dia, amb nous projectes i molta energia. Gràcies per ser-hi sempre. I també fer referència als regidors/es que he compartit en l’anterior legislatura:  en Miquel, la Marta i com no podria ser d’una altre manera el nostra estimat Manel Pallàs. I vull fer menció especial per totes aquelles persones que formen part del grup d’Esquerra de Vilablareix. Aquestes persones que dediquen el seu temps i es preocupen pel benestar de la gent, que proposen nous projectes, i són els nostres altaveus al municipi. Gràcies als que hi heu sigut, als que continueu en el projecte i a totes aquelles persones que s’incorporaran en breu en el projecte d’Esquerra de Vilablareix. Pels qui no em coneixeu, dir-vos que fa 9 anys que vaig arribar al municipi amb el meu home i els meus dos fills. Vilablareix tenia tot allò que volíem pel nostra projecte de vida. La meva trajectòria professional, com a treballadora social, ha estat sempre està al servei de la gent, al seu costat, escoltant i treballant plegats.

David Mascort: "Gràcies per tot i per tant"

He estat 23 anys en aquest Ajuntament, dotze com a primer tinent d’alcalde i 11 com a alcalde i he fet molts discursos, m’he adreçat moltes vegades als veïns i veïnes del meu poble i aquesta serà la darrera vegada. Han passat moltes coses des de finals de l’any 98 quan una colla de veïns i alguna, molt poques, veïnes del nostre poble vam decidir fer un pas endavant i presentar-nos a les eleccions del 99. Una sola idea, amb moltes arestes diferents, teníem al cap: transformar Vilablareix en un lloc millor on poder viure una vida completa. Això, que diu tant i és tan fàcil d’escriure, és molt difícil de fer. Ara, quan miro enrere, estic orgullós de la feina que hem fet, orgullós de donar els millors anys de la meva vida professional i personal a l’objectiu de fer millor la  vida de la meva gent. Orgullós d’haver-me dedicat en cos i ànima cada hora de cada dia a construir un projecte que, dia a dia, hem vist créixer i fer-se gran. Són tantes coses i tan intenses que es fa difícil explicar el que sents quan mires enrere. Vaig arribar amb 30 anys i marxo amb 53, un període de la meva vida on he passat per moltes situacions personals i professionals, moltes de bones i alguna que no tant, totes elles intenses, com m’agrada fer les coses a mi, i sempre, en totes elles, hi havia present el meu poble i l’Ajuntament. Com us he dit, i tots i totes sabeu, quan faig les coses, les que siguin, les faig al 100%. La il·lusió amb la que emprens un projecte vital, el que sigui, l’has d’acompanyar sempre amb les conseqüents dosi de responsabilitat, energia, passió i intensitat. Aquests són els valors que entenc que ha de tenir un alcalde per dedicar-se plenament a la seva vocació que és la de servir als seus veïns i veïnes. Però, avui, ha arribat el moment de deixar pas a nous lideratges per poder-me dedicar més temps a mi tant a nivell personal, com professional. Però, sobretot, per poder dedicar més temps a les persones que m’estimo i que durant tots aquest anys han sabut estar al meu costat, malgrat tots els sacrificis que això ha suposat també per a ells.

Nova executiva local d'Esquerra Vilablareix

Esquerra Vilablareix és un projecte transversal i obert amb l'únic objectiu de fer poble. I això ho puc garantir després que l'assemblea local hagi escollit la nova executiva local. És a dir, les persones que s'han compromès a responsabilitzar-se a fer les diferents tasques a nivell local sense cap altre interès que el benefici comú de totes i tots. Aquest equip que tinc l'orgull d'encapçalar és senzillament un grup de veïns i veïnes que es troben i fan feina per fer propostes que milloren cada dia el poble que estimem i fan de Vilablareix un lloc amable, viu i dinàmic. Un poble del qual totes i tots ens sentim orgullosos de viure-hi. I us diria que, més que un grup d'amics, som una gran família. Una família que segueix creixent amb gent que té ganes d'aportar el seu punt de vista, d'escoltar i de fer propostes. I és que Esquerra Vilablareix el formem veïns i veïnes que fa molt, bastant o poc que vivim al poble. Però el que us ben puc assegurar és que som gent que ens sentim i ens fem nostre el sentiment de viure i pertànyer a Vilablareix. A continuació us detallo els noms de les persones, que en representació de tot el grup, formen part de la nostra nova executiva local.   Presidència: Jaume Font Secretaria d'Organització: Marta Fusté Secretaria de Finances: Carles Buisac Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jofre Sáez Secretaria de les Dones: Àngels Linde Secretaria de Política Municipal: David Mascort Secretaria de CIutadania: Susana Molina Secretaria de Transició Ecològica: Pau Rovira Salut i República catalana! Jaume Font President de la secció local

David Mascort és escollit alcalde de Vilablareix

David Mascort ha estat escollit alcalde de Vilablareix després dels resultats obtinguts el passat 26 de maig. Esquerra Vilablareix va obtenir 8 dels 11 regidors i tornarà a governar amb majoria absoluta. A continuació podeu llegir el discurs d'investidura de David Mascort:  Bon dia a totes i tots És un honor i un orgull poder tornar a dirigir-vos unes paraules com a alcalde del poble. Sabeu que a mi, fent política, no hi ha res que m'ompli més, que em faci més feliç, que dedicar-me en cos i ànima a la meva gent, als meus veïns i veïnes. És en aquest àmbit de la política on em sento més còmode, on crec que dono el millor de mi, sabeu que tinc responsabilitats en altres àmbits, a nivell regional i a nivell nacional, però també sabeu que on estic més content i més realitzat és aquí, a Vilablareix. Perqué aquí, al poble, és on podem fer política de veritat, on es veuen més i de forma més tangible, els avenços que aconseguim en el nostre anhel de transformació de la nostra societat, en aquest cas, del nostre poble. Ho hem dit sempre, la política o la fas o te la fan, i nosaltres la fem. Entenem aquesta tasca com un servei, com un servei a la comunitat durant un període de temps de la nostra vida. I és una feina on no hi ha mitges tintes, o la fas a temps complert i amb tota la dedicació o no la fas. Perquè cuidar-se del bé comú, de l'interès general, i de les persones que viuen al mateix lloc que tu requereix ésser-hi sempre, sempre, tots els dies, totes les hores, en tots els actes, al costat de tots  aquells que necessiten un cop de mà, d'aquells que tenen una inquietud o un projecte. I ho fem sempre intentant ser un model, un exemple, un far, una brúixola que guia el camí cap on es dirigeix Vilablareix. És la nostra feina, proposar un model de poble i, si és el cas que la teva gent et fa confiança, implementar-lo. En aquestes darreres eleccions, una altra vegada, els veïns i veïnes del nostre poble ens han tornat a fer confiança i, evidentment, estem molt contents.

Programa Electoral 2019-2023

El nombrós grup de persones que formem Esquerra Republicana a Vilablareix us presentem la nostra proposta pels propers quatre anys. És, com sempre, una proposta nascuda de treballar amb vosaltres, d’escoltar-vos, de palpar i viure el dia a dia del poble en tots els àmbits de la vida i de les propostes que ens heu fet arribar en el procés de jornades participatives fet ara fa uns mesos, en definitiva, d’estar sempre, els quatre anys, al vostre costat. I, com no pot ser d’una altra manera, és un programa que continua aprofundint en el model de poble que us hem proposat els darrers vint anys.

T'escoltem!

El veïns de Vilablareix van tenir la oportunitat de fer-nos arribar les seves propostes i inquietuds a la carpa que la secció local va tenir durant el matí de dissabte. Estem molt il·lusionats amb les propostes que tenim pels pròxims 4 anys!

Esquerra Vilablareix presenta una llista “heterogènia i transversal” per seguir treballant per un “poble respectuós amb les persones i l’entorn”

Esquerra Vilablareix va presentar divendres, 15 de març, la candidatura amb la que concorrerà a les eleccions municipals d’aquets maig amb la presència de més de 150 persones a Can Gruart que van omplir dues sales a través de les quals es va poder seguir l’acte.   L’alcalde, i candidat a la reelecció per Esquerra Republicana a Vilablareix, David Mascort va descriure la llista com “heterogènia, transversal i diversa”.   “A la candidatura hi confluïm diferents generacions, de diferents orígens que volem continuar treballant per un poble amable, respectuós amb les persones i amb l’entorn”, va dir Mascort.   El candidat republicà va destacar durant la seva intervenció que Vilablareix ara és un “poble d’oportunitats que ha evolucionat i on ara tothom hi pot fer vida plena sense haver de desplaçar-se.”   Mascort també va fer un breu repàs per l’acció de govern realitzada durant aquest darrers 4 anys dels que va assegurar que s’ha fet una “gestió molt rigorosa i transparent” que ha permès a l’ajuntament assolir el deute  zero.   “I ho hem fet, com sempre intentem fer-ho, buscant sempre el màxim consens tal i com demostra el fet que e 95% dels punts del ple són aprovats per unanimitat”, va afegir   El candidat a l’alcaldia de Vilablareix per Esquerra va reconèixer que “l’apassiona ser alcalde”: “Ho faig amb tota la il·lusió, l’alegria i l’energia del món però també amb tota la responsabilitat. Disposat a estar al servei 24 hores tots els dies de l’any. No ho entenc d’una altra manera”.   La llista que presenta Esquerra Republicana a Vilablareix manté part dels regidors del mandat actual però incorpora a nous joves del poble i persones que han arribat a viure a Vilablareix fa pocs anys. L’eslògan de campanya serà #AmbTuVilablareix.  

Presentació de la llista d'Esquerra a Vilablareix

Us presentarem la candidatura d’ERC Vilablareix a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Som un grup de dones i homes que seguim treballant en el projecte comú de fer de Vilablareix un lloc on poder fer vida plena en les millors condicions de justícia social i benestar. Un lloc amable, respectuós amb les persones de totes les edats i amb l’entorn, on sigui possible viure, estudiar, gaudir i treballar, compromès amb el país i amb les seves institucions i on el bé comú, la igualtat d’oportunitats, la solidaritat, la sostenibilitat, el feminisme, la pau, la fraternitat i la llibertat siguin els fars que il·luminin el camí a recórrer. És per això que treballem i que tenim tanta il·lusió per a seguir-ho fent. Transformar el nostre poble en aquest lloc ha estat,  pel nostre grup, un projecte a llarg termini, així ho vam plantejar ja fa uns quants anys i de mica en mica ho hem anat aconseguint.