Vilablareix

Notícia

Maite Tixis: "Seguim amb el projecte d’Esquerra. Això no va de persones, sinó de projectes, i continuem amb un equip de treball entregat al poble"

La Maite Tixis s'ha convertit en la nova i primera alcaldessa de Vilablareix. A continuació us reproduïm el discurs d'investidura que va oferir el passat 27 de juliol a la sala de plens de l'Ajuntament: 

Bona tarda a tothom., 
 
Avui és un dia molt especial per Vilablareix atès que per primera vegada una dona és l’Alcaldessa del poble. Un fet inesperat, però molt meditat i que em fa especialment il·lusió i que accepto amb una gran dosi de responsabilitat.
David, t’agafo el relleu, i vull agrair-te immensament tot el que he après al teu costat durant aquests 7 anys i sobretot t’agraeixo que em donis confiança per continuar liderant el projecte d’Esquerra Republicana a Vilablareix.
A tu David i també als nostres companys de viatge més directes, en aquest projecte de transformació del municipi de Vilablareix. Els més propers com a regidors/es: en Jordi, la Sonia, En Pau, la Imma, la Judith i en Marc. Aquest grup de persones que s’estimen el poble, que treballen incansablement per ell, cada dia, amb nous projectes i molta energia. Gràcies per ser-hi sempre. I també fer referència als regidors/es que he compartit en l’anterior legislatura:  en Miquel, la Marta i com no podria ser d’una altre manera el nostra estimat Manel Pallàs.
I vull fer menció especial per totes aquelles persones que formen part del grup d’Esquerra de Vilablareix. Aquestes persones que dediquen el seu temps i es preocupen pel benestar de la gent, que proposen nous projectes, i són els nostres altaveus al municipi. Gràcies als que hi heu sigut, als que continueu en el projecte i a totes aquelles persones que s’incorporaran en breu en el projecte d’Esquerra de Vilablareix.
Pels qui no em coneixeu, dir-vos que fa 9 anys que vaig arribar al municipi amb el meu home i els meus dos fills. Vilablareix tenia tot allò que volíem pel nostra projecte de vida. La meva trajectòria professional, com a treballadora social, ha estat sempre està al servei de la gent, al seu costat, escoltant i treballant plegats. I això és el que he fet fins ara, el que m’agrada i el que vull continuar fent a Vilablareix amb vosaltres, en aquests moments. Us explicaré com va començar la meva vinculació al projecte d’Esquerra a Vilablareix. Als pocs dires de viure al poble vaig tenir la gran sort de conèixer una companya que va ser regidora al municipi, i que segur que molts de vosaltres coneixeu molt bé, la nostra Marta Fusté, sempre activa a tot arreu, i em va convidar a participar del grup d’esquerra a Vilablareix. He de dir-vos que convidar-me a participar a aquest grup va ser un gran regal per a mi, perquè vaig tenir la oportunitat de conèixer molta gent del poble amb ganes de transformar-lo. Em va agradar tant i és tant emocionant veure com la gent del poble s’implica per millorar-lo que no he deixat de participar-hi. Gràcies Marta.
I a partir d’aquí vaig començar la legislatura el 2015 i fins avui he continuat treballant pel poble. He portat les àrees de Serveis Socials, Salut, Igualtat i Gent Gran. Des de fa un parell d’anys amb dedicació exclusiva a l’Ajuntament i he tingut la immensa sort de conèixer de més a prop l’equip humà de treballadores i treballadors de l’Ajuntament. Un reconeixement a aquestes persones que fan que es concretin tots els projectes, perquè sense el vostra esforç, dedicació i treballant de forma proactiva això no seria possible per Vilablareix. A tots vosaltres moltes gràcies.
Aprofito també per estendre la mà a totes les persones que esteu com a regidors/es a l’oposició. Gràcies per ser-hi i voler treballar pel municipi.
I ara a continuar treballant pel poble, com sempre hem fet i fent de Vilablareix un poble amb identitat pròpia i en ple creixement i noves oportunitats.

Estem liderant un projecte d’esquerra, on posa sempre al centre les persones. On els nostres veïns/es cada vegada més hi poden fer vida plena al municipi i aprofito també per donar la benvinguda a les persones que han triat Vilablareix com a projecte de vida.

Vull fer menció especial també a tot el teixit associatiu que està creixent cada vegada més al municipi i que sou l’ànima de canvi del poble. M.ho heu sentit a dir moltes vegades a cadascú de vosaltres que en formeu part. Gràcies per ser-hi. A les associacions socials, culturals i esportives un agraïment per la vostra implicació en els projectes del municipi. Vosaltres sou els motors de transformació del poble. Gràcies per la vostra dedicació i entrega. Aquesta xarxa, que anem teixint plegats dia a dia, treballant amb el lideratge de les entitats i l’acompanyament des de l’ajuntament ens fa créixer com a poble i segur com a persones.  Vilablareix estarà sempre amb vosaltres.
I quines són aquelles coses que prioritzem a Vilablareix per la gent? Ho sabeu molt bé perquè n’hem parlat moltes vegades. Fem polítiques públiques perquè els nostres veïns/es tinguin una qualitat de vida des dels infants fins a la gent gran, amb entorns segurs i respectuosos amb el medi ambient i al costat de les persones vulnerables i impulsant formació i oportunitats econòmiques per la nostra gent.
Ens agrada continuar treballant per tenir un poble on els espais públics siguin llocs inclusius, on es pugui jugar i aprendre i on el projecte de mobilitat que tenim al poble prioritza que les persones puguin desplaçar-se majoritàriament a peu o amb bicicleta facilitant d’aquesta manera les relacions socials.
I continuarem treballant com sempre potenciant la cultura,  i farem que a Vilablareix es continuïn creant sinèrgies amb  la llar d'infants, l’escola i l’institut amb projectes innovadors per fomentar la nostra llengua i la participació amb projectes intergeneracionals també amb la biblioteca i la ludoteca  per fomentar els valors i el coneixement.

Ens els últims anys estem consolidant grans projectes d’inversió d’equipaments per la transformació del municipi. I això ha sigut, per sort, amb molta dedicació i treball intensiu per part de moltes persones i el suport de les administracions públiques.Un d’ells ha sigut la construcció del nou edifici de l’institut que ja porta 1 any en funcionament. Actualment està en fase de construcció l’esperada nova escola del municipi que ens permetrà tornar a tenir a tots els alumnes en un mateix espai. Una escola en que les obres avancen a bon ritme. Una escola situada en un lloc neuràlgic del poble, al costat de la ludoteca/biblioteca  i el casal de la gent gran i que farà que es creïn sinèrgies participatives i amb nous projectes comunitaris. Us asseguro que hi ha persones que ja hi estan pensant.

Un altre equipament que en breu tornarem a veure que es reinicien les obres és la Sala Polivalent, al costat del Casal de la Gent Gran. Aquest nou equipament, tant esperat al poble, serà un nou espai, molt necessari i que farà que a Vilablareix hi passin moltes coses noves.
Finalment dir-vos que s’estan fent les obres al camp de futbol actual i esperem que estiguin acabades el mes de Setembre per començar la nova temporada. També des de l’equip de govern estem treballant perquè els nostres joves puguin optar a pisos de protecció oficial perquè no hagin de marxar del poble, tant de lloguer com de compra i presentarem també abans d’acabar la legislatura un Pla Integral de les persones grans a Vilablareix, treballant com hem fet sempre per la nostra gent gran, per garantir una bona qualitat de vida i posant al centre les decisions de les persones. Això ho farem, com sempre des de l’Oficina d’atenció a les persones de Can Ribotic amb l’atenció personalitzada cap a la nostra gent.
I vindran nous projectes, ambiciosos i amb possibilitats de noves oportunitats pels veïns/es de Vilablareix i de transformació pel municipi i  que, com hem fet  sempre, estudiarem amb profunditat i rigor pel benestar de les persones que viuen al poble.
Veïns i veïnes de Vilablareix, dir-vos que com sempre continuem aquí, que seguirem treballant pel poble i que estic a la vostra disposició com alcaldessa i com sempre comptem amb tots vosaltres per continuar fent de Vilablareix un municipi referent.
Vull acabar, ara sí, amb un agraïment al suport que he tingut per part de la meva família, especialment d’en Sidi i els meus dos fills en Ganda i en Jula, també un reconeixement als meus amics/gues. Sense els vostres moments de ben segur que això no seria possible.
VISCA VILABLAREIX I VISCA CATALUNYA LLIURE !!!!