Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC proposa una bateria d’actuacions davant l’onada de calor a Vilafranca

Els republicans se sorprenen davant l’absència de cap paquet de mesures per part de l’equip de govern
El Grup Municipal d’ERC Vilafranca proposa un paquet de mesures per afrontar l’actual onada de calor que posin en el centre els col·lectius més vulnerables, com la gent gran, els sense sostre o els usuaris de Serveis Socials. 
Els republicans exposen que actuacions semblants a les que proposen ja s’estan aplicant a d’altres municipis de Catalunya. Així, proposen intensificar les trucades als col·lectius més vulnerables per tal de recordar-los mesures de prevenció davant l’onada de calor. En aquest sentit, ERC posa l’accent en dedicar especial cura en el seguiment a persones grans que viuen soles. També proposen posar equipaments municipals i instal·lacions públiques amb aire condicionat a disposició dels col·lectius més fràgils. Al respecte, ERC exposa que aquests equipaments podrien acollir determinades persones durant les hores de més calor, per la qual cosa haurien d’oferir aliments, begudes  i altres serveis. 
ERC troba a faltar la publicació i difusió d’un llistat de recomanacions per prevenir els efectes de la calor a la pàgina web i a les xarxes socials. Aquestes recomanacions s’haurien d’adreçar al conjunt de la població de Vilafranca, però hauria de contemplar mesures especials per a les persones grans i persones amb patologies que les facin més vulnerables. 

Inacció del govern de Vilafranca 
Tot plegat implica la coordinació de diverses àrees de govern ( Benestar Social. Salut, Gent Gran... ), per la qual cosa aquest dimecres ERC es va posar en contacte amb diversos regidors de l’equip de govern per tal d’interessar-se per les mesures que haurien de tenir previstes. ERC sosté que, davant una onada de calor més que anunciada, el govern de Vilafranca hauria d’haver reaccionat amb molta més antel·lació. “ Una vegada més ens hem trobat amb una manca de planificació i de capacitat d’anticipació “, exposa el Grup Municipal d’ERC, alhora que afirmen que, dissortadament, el govern de la ciutat demostra que la seva prioritat no són les persones. “ És greu que a la tarda del dia 11 encara no hi hagués ni un trist comunicat amb recomanacions a la web municipal “, reblen els regidors d’ERC.