Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC proposa una moratòria en l’obertura de nous bars a La Girada i la posada en marxa d’un pla d’usos per millorar la convivència i la qualitat de vida del veïnat

La proposta serà presentada al ple municipal del proper 21 de setembre
 
Actualment, a la Rambla de la Girada, l’Avinguda Europa i la Ronda de Mar hi ha una alta concentració de bars i està previst que hi hagi noves obertures. Tot plegat suposa un repte pel que fa la convivència al barri, tenint en compte que aquests darrers anys hi ha problemes evidents de conciliació amb els veïns i veïnes d’aquests carrers i del barri.

Des d’ERC s’és conscient del paper essencial que els bars de barri tenen, pel que fa la creació d’identitat social i per la consolidació dels vincles entre veïns així com el seu paper dinamitzador; però alhora consideren especialment preocupant que la nova oferta comercial de la Girada sembli ser exclusivament l’obertura de més bars. 

Per aquest motiu, al proper ple municipal, els republicans presentaran una moció que pretén posar ordre a l’actual situació amb l’aprovació d’una moratòria en l’obertura de nous bars i en la posada en marxa d’un pla d’usos sobre les activitats econòmiques del barri, d’acord a uns principis de protecció de l’entorn i de la qualitat de vida del veïnat que hi viu.

“No pot ser que setmana rere setmana hi hagi queixes veïnals i problemes de convivència al barri, cal posar-hi solucions reals”, remarca Montse Espinosa, regidora dels republicans.
Els republicans posen l’accent en què un barri amb un teixit comercial dinàmic és, en definitiva, un barri amb vida i un facilitador de seguretat al carrer. Però, evidentment, el model comercial òptim ha de saber combinar diferents tipus de negoci, sumant botigues de barri, bars, restaurants i altres establiments. Només amb una major diversificació de l’oferta d’activitats s’aconseguirà augmentar l’atractiu econòmic i social del barri.
 
Malauradament això no passa darrerament al barri de la Girada que, tot i comptar amb una àmplia oferta de botigues de barri i serveis importants com ara la farmàcia, darrerament s’han obert nous bars i aquest és el negoci que prolifera, plantejant sovint problemes de convivència.