Vilafranca del Penedès

Notícia

ERC posa en marxa Vilanyaps, una iniciativa col·laborativa per millorar Vilafranca


Fa una crida als veïns i veïnes a compartir els ‘nyaps’ que hi ha a Vilafranca a través del web www.refemvilafranca.cat/vilanyaps i de les parades que aniran pels barris

Davant les queixes reiterades de molts veïns i veïnes davant la brutícia, la degradació dels carrers, els problemes de convivència en determinats barris o la deixadesa patrimonial, des d’Esquerra Republicana s’ha posat en marxa un projecte col·laboratiu per tal de situar en un mapa els principals problemes que hi ha a cada barri i proposar solucions i millores. Unes propostes que es traslladaran al govern actual o que serviran per construir la Vilafranca del proper mandat. 

L’acció consta de dues parts, una part digital al web www.refemvilafranca.cat/vilanyaps on a través d’un mapa es poden veure fotografies i textos dels nyaps detectats per la ciutadania, i també vídeos dels diferents regidors d’ERC amb propostes de millora. La segona part és presencial, amb parades als diferents barris durant els mesos d’octubre i novembre, on els veïns i veïnes podran marcar sobre un mapa els punts detectats. La primera parada va ser a l’Espirall, el passat dissabte, i les properes seran al Centre (22 d’octubre a la tarda), Les Clotes (23 d’octubre al matí), La Girada (26 d’octubre a la tarda), Molí d’en Rovira (28 d’octubre a la tarda), Poblenou (29 d’octubre a la tarda), Sant Julià (6 de novembre al matí) i Barceloneta (13 de novembre al matí). 

“Des d’ERC fem una crida als vilafranquins i vilafranquines a que comparteixin les seves propostes de millora, són ells qui millor coneixen les mancances que hi ha a cada barri i volem ser un altaveu de les seves demandes”, explica la regidora Gemma Urgell. “Molts veïns i veïnes ens han fet notar la brutícia, la deixadesa que hi ha en molts carrers i places i la manca de visió global del barri i, per tant, de la ciutat per part de l’actual equip”, afegeix. 

Alguns dels nyaps que fins ara s’han compartit són que no hi hagi encara una solució per la cobertura de la via fins al pont de moja, que l’antic hospital propietat de l’Ajuntament s’estigui degradant sense cap projecte de transformació o els pocs i rònecs espais infantils de joc que hi ha a Vilafranca.