Vilafranca del Penedès

Notícia

Esquerra lamenta que Vilafranca perdi oportunitats com els fons Next Generation de rehabilitació de barris

El govern de JXC-PSC no ha presentat cap proposta al govern de la Generalitat per rebre fons per rehabilitar habitatges als barris.

La Generalitat inverteix gairebé 100 milions d'euros a diferents ciutats com Vilanova o Igualada

 
Els fons Next Generation són una assignatura pendent pel govern de Vilafranca i una constant pèrdua d'oportunitats per la ciutat. Des de fa mesos Esquerra Republicana demana que el govern de JXC-PSC expliquin quins són els projectes en els que s'han presentat, però no han obtingut cap tipus de resposta. Els republicans emplacen al govern a explicar els plans sobre els Next Generation i demanen que es centrin en habitatge, tant en la construcció d'habitatge social com en la rehabilitació d'habitatges per fer-los eficients i per tant, més habitables.
 
A inicis de setembre el govern de la Generalitat va anunciar que s'invertirien gairebé 100 milions d'euros en un programa per rehabilitar barris de les ciutats, adaptant els habitatges per fer-los més eficients energèticament. Aquest programa ha estat aprofitat per diverses ciutats com ara Lleida que rebrà uns 10 milions d'euros o Vilanova i la Geltrú, l'Arboç o Igualada.
 
Esquerra Republicana lamenta que el govern de JXC-PSC no hagi presentat cap tipus de proposta al govern de la Generalitat en aquest programa, fet que, de nou, ha fet perdre oportunitats a Vilafranca. Pere Sàbat, portaveu i candidat a l'alcaldia, considera que “Vilafranca té moltes necessitats per poder posar al dia el parc d'habitatges, l'eficiència energètica dels habitatges és imprescindible i una mesura urgentíssima en plena crisi econòmica provocada precisament per l'augment del preu de l'electricitat”.
 
Des d'Esquerra Republicana s'emplaça al govern a deixar aparcades les polítiques d'aparador i centrar-se en aquelles que han de millorar la vida als veïns i veïnes i en aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats i a entrar propostes als diferents programes de Next Generation per poder avançar en fer millores per la ciutat.