Vilafranca del Penedès

Notícia

Laura Pelay i Xavier Vallès s’integren a la llista de Pere Sàbat per liderar l’Ajuntament de Vilafranca

Les actuals regidores Montse Espinosa i Maria Sardà continuaran a la candidatura d’Esquerra Republicana com a número 6 i 7 respectivament
Pelay va ser Secretària General de Salut i té una llarga trajectòria en la gestió d’equips i relacions laborals
Vallès ha liderat projectes en l’àmbit de la salut mental, l’economia social i la inclusió de col·lectius vulnerables
 
El candidat a l’alcaldia de Vilafranca per ERC, Pere Sàbat, continua presentant l’equip que l’acompanyarà per tal d’iniciar una nova etapa a Vilafranca del Penedès. “Fa un mes vam presentar els números 2 i 3 de la llista, la Gemma Urgell i el Ramon Vilomara; i avui us presentem fins al número 7: la Laura Pelay, el Xavi Vallès, la Montse Espinosa i la Maria Sardà: un equip de persones treballadores, compromeses i amb vocació de servei que tenen l’experiència i la determinació per iniciar una nova etapa al capdavant de l’Ajuntament de Vilafranca”, ha explicat Pere Sàbat en un acte que ha reunit a amics i simpatitzants d’ERC al Claustre de Sant Francesc.
 
Laura Pelay Bargalló, serà la número 4 de la candidatura. Pelay va ser Secretaria General del Departament de Salut des del 2018, des d’on va gestionar la crisi de la pandèmia de la COVID al capdavant del PROCICAT, entre altres fites. Llicenciada en Ciències Polítiques i Dret, actualment treballa en una multinacional i és professora de Ciències Polítiques a la UB i de Relacions Laborals a la UOC. També ha tingut diferents responsabilitats a la UGT de Catalunya on va gestionar les primeres clàusules d’igualtat als convenis col·lectius i els primers protocols per assetjament sexual a les empreses. Pelay ha explicat que al llarg de la seva trajectòria ha pres decisions que han afectat a la vida de milers de persones, però, “com tothom afirma, fins que no et dediques a la política municipal, no vius en primera persona tot el que pots fer. Poder fer realitat millores tangibles i ser útil als veïns i veïnes i que aquests en vegin el resultat de forma immediata és un dels reptes que m’han decidit a sumar-me a la candidatura”.
 
De número 5 s’incorpora Xavier Vallès Inglada, format en Psicologia, Filosofia i Economia Social. Actualment és psicòleg en una cooperativa d'iniciativa social de Vilafranca i ha participat en projectes d'impuls i sensibilització en l'àmbit de la salut mental i de la inclusió de col·lectius vulnerables en el territori. També ha format part d'activitats relacionades amb el teatre a Vilafranca dins l'extingida associació Kametta i també en el grup teatral Flyhard en els seus inicis. Té una novel·la publicada (L'últim Walden. 3i4. 2010) i un assaig sobre emprenedoria, cooperativisme i salut mental (Símptomes positius. Andana. 2016). “La meva experiència en l'àmbit social i cooperatiu pot servir per impregnar d'un tarannà més col·laboratiu i cohesionador a l'Ajuntament de Vilafranca, apostant per unes polítiques que busquin el màxim consens i la màxima participació de tothom, sense deixar ningú enrere. Els pròxims anys haurem d'afrontar reptes complicats i l'experiència em diu que amb una actitud oberta, un projecte clar i amb valors, se superen millor els obstacles i s'arriba molt més lluny”.
 
Les actuals regidores Montse Espinosa Sospedra i Maria Sardà Raventós continuaran a la candidatura. Per una banda, Espinosa, com a número 6, és biòloga i treballa com a tècnica en una cooperativa vitivinícola treballant directament amb la pagesia del Penedès realitzant tasques de control relacionades amb l’administració i el suport a l’Associació de Defensa Vegetal. Després de l’experiència d’aquest anys com a regidora a l’oposició, considera que “Vilafranca mereix un govern més obert amb una nova manera de gestionar la ciutat, més propera i a peu de carrer. Els reptes que vindran no seran fàcils, però tenim clar on cap a on volem anar i fixar-nos els objectius que ens permetin  construir en la propera dècada una ciutat del segle XXI i estic convençuda que amb l’equip de persones que acompanyem al Pere Sàbat ho aconseguirem”.
 
Per la seva banda, Sardà, que continuarà a la candidatura com a número 7, és infermera especialista en geriatria i treballa en un centre sociosanitari. L’anterior legislatura va ser Directora General al Departament de Salut, des d’on va gestionar la pandèmia i l’impuls de l’acreditació dels centres sociosanitaris. “Em sumo a la candidatura del Pere Sàbat perquè des dels ajuntaments es poden fer polítiques que millorin la vida de les persones. La ciutat ha d’afrontar canvis que permetin que tots els habitants puguin viure de manera saludable i això vol dir que caldrà entomar les crisis social, climàtica, econòmica i d’envelliment de la població. Però les crisis també son oportunitats i amb aquest esperit és amb el que l’equip del Pere emprenem aquest repte”.
 
Nova web de la candidatura d’ERC Vilafranca
 
Avui s’activa la nova web de la candidatura d’ERC Vilafranca, amb informació, currículum i experiència del candidat, Pere Sàbat, així com dels altres membres de la llista electoral. Al  nou espai es poden consultar algunes de les accions i campanyes que s’estan duent a terme com la Vilafranca dels Barris o la Ruta del Canvi, articles i vídeos. També s’activa un espai per contactar i quedar per fer una trobada amb el candidat i els integrants de la llista.
 
https://vilafranca.esquerrarepublicana.cat/