Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Sàbat: “Escriurem plegats la Vilafranca de la propera dècada”

Amb un Casal ple de gom a gom, Sàbat presenta la seva proposta per liderar el govern de Vilafranca acompanyat pel president Pere Aragonès

Més de 300 persones han omplert el Teatre Casal per acompanyar Pere Sàbat en la seva primera presentació pública com a candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana de Catalunya on s'ha marcat l'objectiu de guanyar les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 i liderar el proper govern de Vilafranca. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha acompanyat Sàbat i ha clos l’acte. 
L’alcaldable Pere Sàbat ha començat el seu discurs destacant el paper clau del president Aragonès en el desenvolupament i desplegament de la Vegueria Penedès: “quan diem que som els que fem que les coses passin, ho diem per exemples com aquest”.

La Vilafranca dels reptes
“Vilafranca és el lloc on he viscut sempre i Vilafranca ha anat canviant perquè les ciutats canvien i es transformen. Avancen. Vilafranca ha de seguir sent aquesta casa pròpia per a tothom, una casa que no deixi ningú enrere, que acompanyi, que te la sentis teva”. Una Vilafranca que, com ha explicat Sàbat, té molts reptes: “vivim crisis enllaçades i cal doncs, una nova mirada per encarar els reptes de les ciutats, reptes socials, econòmics, de seguretat i de democràcia”. Reptes territorials com el preu del raïm que afecta a la pagesia o la crisi industrial que pateix la comarca i que “crida a replantejar estratègies”. També cal reforçar el comerç, “perquè significa vida als carrers, ciutats amb vida són carrers segurs”. Unes crisis que condueixen a un escenari social que porta un augment de les desigualtats socials, econòmiques i de poder. També més soledat. Per això Sàbat ha remarcat que “necessitem una Vilafranca que cuidi: si estimem Vilafranca l’estimem tota, sencera, sense distinció, sense discriminació”. 

Una nova etapa per a Vilafranca
Com ha explicat Sàbat, “el món ha canviat i també ha de canviar l’Ajuntament. Portem deu anys arrossegant un model esgotat, un model que ja està en temps de descompte. Cal tancar un cicle i obrir una nova etapa”. Sàbat insisteix que “cal una nova majoria perquè Vilafranca torni a ser referent”. Seguidament Sàbat ha explicant les cinc línies claus per guanyar la transformació de la Vilafranca de la propera dècada: “volem una ciutat saludable, amb més àrees per a vianants; una ciutat que generi noves oportunitats sumant sectors productius; que cuidi, que ens acompanyi en totes les etapes de la vida; una Vilafranca sobirana que guanyi espai de sobirania com l'energètic o l'alimentari i ciutat més participativa amb més pes dels barris”. I per aconseguir-ho, “anirem allà on es prenguin les decisions, tenim gent preparada per explicar el nostre projecte i la nostra ciutat al món, serem allà on es prenen les decisions, per defensar la nostra gent”. 

Vilafranca capital
Sàbat també ha posat l’accent en la Vilafranca capital “que suma amb les ciutats del voltant per enfortir-se conjuntament: s’ha acabat viure d’esquena a Vilanova, Sitges, el Vendrell o Igualada; viure d’esquena a Tarragona i Barcelona. Hem de tornar a ser referents”. “Una Vilafranca orgullosa de ser la ciutat més castellera, la capital del vi, la centralitat del Penedès. La capital del futur, orgullosa i oberta”. I aquesta Vilafranca capital remarca Sàbat ha d'estar liderada per un nou equip “tenim la il·lusió per encarar la propera dècada, tenim l’energia d’un equip i un lideratge coral, d’unes noves idees i una nova manera de fer. Tenim coneixement i capacitat, som propers, trepitgem carrer” ha afegit Sàbat. “Som plenament optimistes amb el futur de Vilafranca perquè l’escriurem plegats, perquè sé que quan volem, podem”. 
Sàbat ha acabat el seu discurs remarcant que vol ser el proper alcalde de Vilafranca, “l’alcalde de totes les vilafranquines i vilafranquins, l’alcalde de tots els racons i tots els barris de la ciutat”. 

Suport del president 
Després d’un fort i llarg aplaudiment del públic, el president Pere Aragonès ha dedicat unes paraules a Sàbat: “Vilafranca t’estima, seràs alcalde perquè tens un projecte ambiciós de transformació”. Recordant el discurs de Sàbat, el president Aragonès ha afegit “sàpigues que, com a president de Catalunya, estarem al costat de projectes com el teu. Els ajuntaments són els pilars de la República que volem”. 

L’acte ha estat conduït per la periodista Mònica Hernàndez i, abans dels discursos, cinc persones vinculades a Sàbat, Josep Àlvarez, Josep Maria Rovira, Glòria Rosell, Anna Sàbat i Oriol Casanellas, han explicat aspectes més biogràfics i quotidians del Pere Sàbat. S’ha recordat que ja de petit ha estat defensor de causes, com poder aconseguir més pati a l’escola Mas i Perera, la seva implicació amb el futbol, l’Espinguet, el MIV i la Festa Major dels petits. Un dels moments més emotius de l’acte ha estat quan Sàbat ha recordat la malaltia de la seva mare i la mort dels seus pares durant aquests darrers dos anys. 

Entre els assistents a l’acte, a destacar la presència de membres de la recent plataforma 100xCent Vilafranca formada per persones de la ciutat que donen suport a la candidatura de Pere Sàbat, representants d’entitats socials, econòmiques, sindicals, esportives i culturals i associacions de veïns. També hi han assistit el delegat del govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar; la diputada Lluïsa Llop; l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, la de Sitges, Aurora Carbonell, així com altres alcaldes de l’Alt Penedès com Pol Pagès, Juli Silvestre, Jordi Ferrer o Manuel Raventós.