Vilafranca del Penedès

Notícia

La disbauxa del govern

Montse Espinosa, regidora

«No volem imposar res, nosaltres recomanem no utilitzar músiques sexistes però no ens agraden les imposicions. El carnaval es època de disbauxa i a vegades s’entra en contradicció amb la censura».
 
«En el moment de la contractació s’haurà d’incloure en el contracte una clàusula de compromís a no manifestar cap tipus de conducta ni missatge masclista. En cas de no existir contracte es crearà de totes maneres un clàusula de compromís».
 
La primera frase són les paraules textuals que va pronunciar el Sr. Rafecas, regidor de cultura de l’ajuntament de Vilafranca, durant la roda de premsa de la presentació del carnaval. La segona està extreta del protocol per a l’abordatge de les agressions sexistes i lgtbi-fòbiques en espais públics i festius, fomentat per l’equip de govern i aprovat en el ple del gener.
 
La meva pregunta ara és: de què serveix aprovar un protocol? De què serveix tenir un pla d’igualtat? És només per cobrir l’expedient? Fa pocs dies vaig trobar-me amb una persona que ha estat molts anys en política municipal i em va dir que el problema no és fer normes, decrets, protocols o mil informes, el problema és que si la gent no s’ho creu no hi ha manera de que les coses millorin. En aquell moment vaig pensar que potser exagerava, però ara veig que no és així.
 
Ja he dit en moltes ocasions que com a representats públics hem de donar exemple i esforçar-nos cada dia en millorar. I és per això que torno a demanar a l’equip de govern que es creguin d’una vegada per totes que el problema de les agressions sexistes no és un invent de quatre eixelebrades, que existeix i que afecta al cinquanta per cent de la població, que hi ha molta feina a fer i que ens hi em de posar, i que els petits gestos són poderosos i segurament la música de les rues de carnaval no serà el detonant per a  solucionar el problema, però tot ajuda.
 
I si no s’ho volen creure, els demano que com a mínim es llegeixin els plans i els protocols que ells mateixos han encarregat d’elaborar i que els duguin a la pràctica.