Vilafranca del Penedès

Notícia

Al costat de les persones

Mònica Hill, regidora d'ERC


El govern sociovergent acaba d’aprovar els pressupostos municipals per al 2021. Uns pressupostos que no són els que Vilafranca es mereix ja que no donen resposta a les necessitats reals de la ciutadania en un any de crisi econòmica, social i sanitària. Uns pressupostos en els que l’Àrea d’Atenció a les Persones (una àrea cabdal) no incrementa de manera substancial els seus recursos. Només 80.000€ dins un pressupost de 60 milions d’euros, que prioritza la inversió en obra pública i no en atenció a les persones. 
 
Calien uns pressupostos expansius, SÍ, però socials. Amb ajuts directes pels autònoms, empreses i comerços que han hagut de tancar o han vist reduïts dràsticament els seus ingressos. Amb polítiques d’habitatge social, amb una aposta clara per a la igualtat d’oportunitats, per no deixar socialment a ningú enrere.
 
Uns pressupostos per incrementar els ajuts directes a les famílies vulnerables i a aquelles persones que a causa de la la crisi han vist reduïts dràsticament els seus recursos. Per crear ajuts municipals per fer front al pagament dels lloguers a les persones vulnerables o en situacions econòmiques complicades, per tarifar socialment tots els serveis municipals (els culturals i els esportius) per a que totes les persones de la vila en puguin gaudir. Per ampliar els serveis i les polítiques d’atenció a la gent gran.
Però el govern sociovergent no està per aquestes qüestions. A ells els és igual que hi hagi famílies que no puguin accedir a l’Escola Municipal de Música per motius socioeconòmics. O no tenir pisos per l’emergència habitacional, o no empadronar a les persones amb més vulnerabilitat, o no garantir el dret de tots els infants a gaudir d’extraescolars. Ells mantenen la Vilafranca a dues velocitats, la dels que poden, i la dels que no poden. I ho fan a través de polítiques municipals excloents i injustes que no garanteixen la igualtat d’oportunitats i la justícia social. Polítiques que no avancen cap a la Vilafranca republicana que volem.