Vilafranca del Penedès

Notícia

La Renfe "de tota la vida"

Pere Sàbat, regidor d'Esquerra Republicana

 
Agafar la línia R4 de Renfe és des de fa anys més aviat una activitat de risc que un model de transport útil. És un desastre. De juny a desembre la línia va estar tallada per les obres que beneficiaran els trens de mercaderies i perjudicaran als passatgers, ja que saturaran encara més la línia i impediran que es puguin millorar freqüències i el temps del trajecte. La inacció de les administracions del Penedès en la reclamació urgent d'uns transports públics dignes i útils per la gent és clamorosa. Necessitem tenir alcaldes i un delegat del govern al costat de la gent. El tren és clau per la vertebració del Penedès i un dels reptes més importants pels propers anys.

Treure els trens de mercaderies de la R4 ha de ser una prioritat. L'aposta per l'Eix Transversal Ferroviari, que enllaça Lleida-Igualada i Martorell, és bàsica. Això també és el que ens juguem amb el Pla Territorial del Penedès. Cal posar la mobilitat útil per la gent i pel territori i rebutjar les bogeries logístiques i el Quart Cinturó que ens destrossarà la comarca només per beneficiar “als de tota la vida”. Estar al costat de la gent és defensar el territori, la pagesia i un model de desenvolupament per la comarca que faci compatible els espais agraris, i per tant la regió agroalimentària, amb la necessària i urgent reconversió industrial. I cal acabar d'una vegada amb el model “Renfe” del desplegament de la vegueria. El 2021 tal com va assegurar al juliol passat Aragonès, Agricultura i Educació estaran desplegats. Però cal fer-ho tot.

El Penedès és viu i cal enfortir-lo i per fer-ho és necessari que tingui els serveis al territori per ser al costat de la gent.