Vilafranca del Penedès

Totes les opinions

Pere Sàbat, regidor d'Esquerra Republicana Vilafranca

El tren com a futur

Com no podia ser d’altra manera les obres que s’estan fent a la línia R4 de la Renfe van amb retard. Homenatge cínic: puntualitat i Renfe és mundialment sabut que no es conjuguen a la mateixa frase. Sense tenir data encara de quan es podrà reprendre el servei de rodalies, el que encara queda més penjat i desconegut són els plans relacionats amb el tren. Recordem-ho, les obres actuals no són per millorar la qualitat del servei de Rodalies, sinó per possibilitar que els trens de mercaderies passin per la R4.

Pere Sàbat, regidor d'Esquerra Republicana Vilafranca

No és la logística, estúpid!

Bill Clinton a la seva exitosa campanya de 1992 va fer cèlebre el lema “és l’economia estúpid”, per situar com a eix central de les eleccions la situació econòmica. Al Penedès podríem adaptar-lo ara que estem en plena discussió del Pla Territorial del Penedès, i fer-ho per centrar cap a on no hem d’anar. Sovint des de certs suposats experts, s’ha situat la logística com a panacea per superar el problema d’atur i de desenvolupament econòmic del territori i com a catalitzador a nivell nacional.

Mònica Hill, regidora d'Esquerra Republicana Vilafranca

Un acord de govern? O un acord de cadires?

Després d’haver demanat per part d’ERC Vilafranca els continguts de l’acord de govern entre Junts per Vilafranca i el PSC per a la legislatura 2019-2023 per activa i per passiva, durant aquest mandat, en tots els formats possibles (preguntes al ple, a les comissions informatives i preguntes entrades a registre). Una petició que no ha tingut mai resposta per part del govern, en un any i mig, i que tampoc s’ha dignat a explicar a la ciutadania, ni han fet públic en cap moment el contingut del document signat entre aquests dos partits per governar la vila per fi, fa uns dies ens arriba la resposta.

Pere Sàbat, regidor Esquerra Republicana Vilafranca

Ens la juguem

La tornada de vacances ha comportat un gran terratrèmol al Penedès. Més de 500 llocs de treball del sector industrial del territori es veuen amenaçats davant la voluntat de certes empreses de tancar les seves fàbriques que tenen a les nostres comarques. Una decisió que no és fruit d’una fallida de l’empresa sinó de la simple voluntat del capitalisme salvatge per l’abaratiment de costos a qualsevol preu.

Quim Barberà, membre de l'executiva d'ERC Vilafranca

Cacicada habitacional

El passat dia 9 de setembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, amb el vot favorable d’ERC, CUP, Comuns i JxCat (excepte els 4 vots del PDECat).    Cal recordar que la iniciativa de tot el procés de negociació de la llei va ser del Sindicat de Llogaters i Llogateres, els membres del qual van estar molts mesos intentant consensuar el document previ en forma de proposició de llei amb la col·laboració del Departament de Justícia en primera instància, i la posterior intervenció dels partits polítics sensibles amb la problemàtica.

Salvador Campamà Professor de Secundària i regidor d’ERC a Vilafranca. 

Avui com ahir, la república de l’educació

L’any 1931 el curs escolar va començar en un clima que ara anomenaríem d’emergència educativa. L’escola pública era un dels molts reptes que va haver d’afrontar una República que començava a caminar en un país on l’Estat borbònic havia mostrat amb gran persistència el seu desinterès per la formació de la ciutadania. Per primera vegada a la història del nostre país es va fer efectiva  l’escolarització universal.

Gemma Urgell Rocías, regidora ERC Vilafranca

Plens presencials amb mascareta, sí!

Gemma Urgell Rocías

“Per fer plens presencials caldria aguantar cinc hores i mitja amb mascareta...”. Això va etzibar l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, a les peticions de tots els grups municipals de l’oposició perquè els plens tornessin a ser presencials. Doncs sí, alcalde, les hores que calguin amb mascareta, això és el que fa qualsevol treballadora d’una fàbrica, un botiguer, una alumne de primària, un professor de secundària o una infermera d’Atenció Primària.

Pere Sàbat, regidor d'Esquerra Republicana Vilafranca

Combatem la crisi climàtica. Sí, a l’energia pública

Vivim temps de canvis. Amb la pandèmia ho hem vist, i qui més qui menys ha sofert canvis en el treball, en els hàbits de consum, en el teixit social... però no és l’únic element que ens afecta i ens condiciona. La crisi climàtica o el procés de digitalització faran que en els propers anys visquem unes profundes transformacions a les nostres societats.   La crisi climàtica és sens dubte el major dels reptes que tenim a escala global.

Pere Sàbat, regidor d'Esquerra Republicana Vilafranca

Rahola i la capa d’invisibilitat

Dissabte passat al retorn del programa FAQS de TV3 la tertuliana en cap de Catalunya va protagonitzar la típica crítica furibunda a la que té acostumada l’audiència diàriament. Més enllà que dissabte tocava criticar l’exconsellera de cultura (la mateixa que una setmana abans hagués dit que era la millor de la història) i que s’enganxessin en una picabaralla poc edificant, el que resulta rellevant és que la crítica de la seva gestió anava encarada en què no l’havia vist a la tele.