Vilafranca del Penedès

Totes les opinions

Pere Sàbat, regidor

L’oficina municipal d’habitatge com a símptoma

“El govern reobrirà l’Oficina Municipal d’Habitatge”. Aquest és el titular que el 3d8 portava en l’última edició. De veritat? En serio? Increïble. Aquesta ha estat una de les reivindicacions que des de l’oposició més havíem reclamat sobre la política d’habitatge del govern. Una política integral d’habitatge, essent com és un dels grans problemes i reptes que té Vilafranca, així consideràvem que era evident que es necessitava un espai on coordinar i gestionar les polítiques en aquest àmbit.

Mònica Hill, Pere Sàbat, Gemma Urgell, Salvador Campamà i Montse Espinosa, regidors d'ERC

Orwell i el Pla del Carrer del Comerç

Carrer Comerç

Qui ens ho havia de dir, però el govern de Vilafranca se’ns ha tornat orwellià. L’escriptor anglès descrivia a la seva distòpia 1984 un dels engranatges clau del poder: el Ministeri de la Veritat, que es dedicava a reescriure constantment la història. Doncs bé,  el regidor d’Urbanisme ha actuat com un veritable ministre orwellià de la Veritat quan ha informat la ciutadania que la Generalitat ha demanat efectuar únicament petits retocs al pla del Carrer del Comerç.

Georgiana Ciupag

Quan rescatar vides es converteix en delicte    

El Mediterrani, el mar que ens uneix, és un territori aquàtic, però també és una frontera, tant real com simbòlica, i que massa sovint actua com el mur que Donald Trump vol aixecar a la frontera mexicana dels EUA.   El Mediterrani és una frontera que no respecta els drets humans ni el dret d'asil. Es limita a ser el dic de contenció dels estats, i actua com un mur de contenció pensat per impedir l'arribada d'aquells que cerquen una vida digna.

Mònica Hill, regidora

El pacte de la vergonya

Dissabte passat hi va haver el Ple de constitució del nou Ajuntament. Una vegada més,  Junts per Vilafranca, amb el Sr. Regull al davant, ha tornat a fer govern amb el 155, aquesta vegada a l’endemà mateix de la finalització del judici als nostres companys i companyes. Vergonyós. Han refermat el seu compromís amb el 155 i han refusat fer govern amb una força republicana (per cert, la 2a força política a Vilafranca).

Mònica Hill, candidata a l'alcaldia

Olor de República

El proper 26 de maig tenim al davant unes eleccions municipals que són claus per decidir quina Vilafranca volem per als propers anys. Després de més de 10 anys de govern sociovergent i en el context d’una situació política al país de repressió, de pèrdua de llibertats i drets, d’empresonaments i d’exilis, d’aplicació de l’article 155 sobre el poble de Catalunya, ara també és el moment de decidir la Vilafranca que no volem.

Mònica Hill, portaveu d'ERC

Obrim espais, obrim la ciutat a les persones

De petita, quan tornava a la tarda de l’escola Estalella, arribava a casa, berenava i tot seguit començaven les tardes de joc amb els amics del barri. Molt dies sortíem per la porta de casa i no tornàvem fins que ens cridaven a sopar, sobretot a l’estiu. Jugàvem a pilota, a cuit amagar, anàvem amb bicicleta... i preníem la fresca amb els veïns i veïnes de carrer; amb la Lola del costat de casa i la Lola del davant, el Miguel, el Joan, la Nuri.

Mònica Hill, portaveu d'ERC

Carrer de l'1 d'octubre

Aquesta va ser la proposta que vam fer des d’ERC al passat Ple Municipal, a través d’un prec, per tal que l’Ajuntament posi aquest nom a un carrer o a una plaça de la vila, traslladant una petició que ens arriba de diferents veïns i veïnes de la vila, que ens sembla molt encertada i que volem que sigui una realitat. Perquè el dia 1 d’octubre és una data que no oblidarem mai. És el dia que a Catalunya, més de dos milions de persones van sortir al carrer a votar i a defensar la democràcia, a exercir el seu dret a decidir.

Núria Ferret, consellera nacional d'ERC

De veritat que ho avalareu?

Diàleg. Negociació. Mediació. Aquestes són les tres paraules claus que el President Puigdemont ha situat sobre la taula del govern espanyol per, de forma raonada, parlar sobre el mandat democràtic que té Catalunya des de l’1 d’octubre. Repressió. Intervenció. Suspensió. Són les respostes que l’Estat ha escollit per combatre l’oferta de diàleg del govern de la Generalitat. Són dos estils, dues maneres d’entendre com es pot resoldre una qüestió política que a l’Europa del segle XXI, només es pot fer de forma democràtica.

Mònica Hill, Pere Sàbat, Josep Àlvarez, regidors d'ERC Vilafranca

Hissem les banderes del canvi

Estem assistint a un final d’etapa d’un govern adormit que deixa passar oportunitats per la vila Després de 10 anys es percep un final d’etapa. L’equip de govern entre CIU i el PSC mostra símptomes d’esgotament, de cansament, de manca d’idees. I potser amb 10 anys, ja n’hi ha prou. Cada dia, cada Ple, és un exemple d’un model antic, d’una manera de governar tancada, d’una forma d’entendre la política d’esquenes a la gent i a les entitats.